Facebook metaverse Mark Zuckerberg

Instagram werkt aan nieuwe tools om zijn creators meer geld te laten verdienen. Daarvoor moeten ze bepaalde doelstellingen halen.

CEO Mark Zuckerberg stelde tijdens de eerste Creator Week zelf een aantal nieuwe features voor die content creators een duwtje in de rug moeten geven. Wanneer ze bepaalde cijfers halen, krijgen ze extra vergoedingen uitbetaald. Op Instagram kunnen creators bonussen verdienen door badges te verkopen of onder een bijkomende account te streamen. Op Facebook komen de bonussen er in de vorm van ‘Star Challenges’. Streamers worden beloond voor grote kijkersaantallen en het afwerken van andere taken.  

Naast het verhogen van inkomsten voor streamers, kunnen de nieuwe regels creators ertoe aanzetten om voor hun contentcreatie te focussen op Facebook en Instagram. Een slimme zet van Zuckerberg en co om de creators aan zich te binden en ze minder naar concurrerende platformen te zien trekken. “We zijn ervan overtuigd dat je beloond moet worden voor de toegevoegde waarde die je als creator naar je fans en de community brengt”, zei Zuckerberg. 

Commissie op en voor creators

De CEO gaf ook nieuwe inzichten in de plannen van zijn bedrijf om influencers commissie te laten verdienen op shoppingsberichten in de app. Dankzij die aanpassing zullen bedrijven een commissie-percentage kunnen instellen en toekennen voor de producten die de influencers aan de man kunnen brengen via Instagram. Door de producten in hun posts te taggen, krijgen de creators een commissie, afhankelijk van het aantal mensen dat dankzij hen de producten kocht. Instagram wil die functie gaan uittesten bij een beperkt Amerikaans publiek. Tot slot zal Instagram creators die zelf al producten verkopen in hun eigen webshop, daarnaar laten doorlinken in hun Instagram-profiel.  

Opvallend was dat Zuckerberg erop hamerde dat Facebook influencers betere voorwaarden wil kunnen bieden dan dat Apple hen geeft. Daarmee verwijst hij naar de commissie op inkomsten die creators genereren. In 2023 wil zijn bedrijf alvast een percentage innen dat “alvast lager zal liggen dan de 30 procent van Apple”. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here