SAP Network

Veel organisaties kampen met een gefragmenteerde supply chain. SAP rolt Business Network uit om een globaal leveranciersnetwerk te creëren.

Advertentie

SAP heeft gisteren het startschot gegeven van de digitale conferentie SAP Sapphire NOW. CEO Christian Klein deed tijdens zijn keynote al meteen de belangrijkste aankondiging die we tijdens het evenement mogen verwachten: SAP Business Network. Een nieuw platform dat zal worden gecreëerd door verschillende diensten van SAP te integreren, waaronder Ariba. Dat illustreert meteen ook het plan achter Business Network: een geïntegreerd globaal handelsnetwerk creëren tussen leveranciers en klanten.

Veel organisaties hebben vandaag de dag een gefragmenteerd leveranciersnetwerk. In crisistijden worden de beperking van een dergelijke aanpak vaak snel zichtbaar. Dat is ook wat marketingmanager Julia White aanhaalde tijdens de presentatie. “Wat de pandemie ons heeft geleerd, is dat het eigenlijk al te laat is om de manier waarop we handel drijven te heroverwegen. Met SAP Business Network willen we daar toch een eerste stap toe zetten. Nu is er een platform dat al onze netwerken samenvoegt en meer waarde creëert voor alle schakels in de supply chain.” “Wij geloven dat bedrijven beter zullen functioneren als communities. Organisaties kunnen sneller reageren op disrupties in de industrie als ze samen werken”, voegt Klein daaraan toe.

SAP maakt zich sterk dat ze potentieel 5,5 miljoen organisaties kunnen samenbrengen in hun Business Network. In de eerste 90 dagen na de lancering kunnen klanten hun 100 meest waardevolle partners kostenloos meenemen in het netwerk. Meer informatie over Business Network kan je hier terugvinden.

Hoe haalbaar is Business Network?

SAP schuwt de ambities dus niet voor hun Business Network. Analisten zijn toch iets voorzichtiger met te voorspellen of SAP dat magische getal van 5,5 miljoen gaat halen. “Van alle globale softwareleveranciers zit SAP in de beste positie om een initiatief als Business Network te doen slagen”, vertelt een consultant aan Channel Futures. “Maar ze zullen veel werk hebben met het onboarden van voldoende organisaties om echt waarde te creëren met het netwerk. Ariba is een goed beginpunt, maar dat zal niet voldoende zijn. Als Business Network niet slaagt, dan is dat een mislukking voor SAP. Ze hebben deze overwinning hard nodig, maar dit is ook hun kans om te verliezen”, klinkt het eerder sceptisch.

SAP lanceerde gisterenavond eveneens nieuwe procurement- en HR-tools voor het SAP S/4 HANA Cloud-platform. Een uitbreiding van Rise with SAP dat de cloudleverancier in januari lanceerde. SAP Sapphire NOW vindt plaats van 7 tot 10 juni.

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here