Elon Musk Tesla

Komt er nog een Teslafabriek in Europa? Een bezoek van CEO Elon Musk aan het Britse Luton wakkert de geruchten aan.

Advertentie

De Britse openbare omroep BBC meldt dat de Tesla-baas het voorbije weekend gesignaleerd werd op de luchthaven van het Britse Luton. Hij kwam overgevlogen in zijn privéjet voor een tweedaags verblijf. Volgens The Daily Telegraph zou het bezoek samenvallen met de zoektocht van Britse politici naar een locatie voor een nieuwe autofabriek. De geheimzinnige communicatie rond dat economisch project doet vermoeden dat Elon Musk een Teslafabriek overweegt. 

Tesla-fabriek of niet? 

De Britse krant schrijft dat regionale overheden, waaronder die van de regio-Teesside en de West Midlands, een ongewoon korte deadline van 48 uur kregen om een offerte uit te werken voor de site van 250 hectare groot. Hen werd niet gezegd welk bedrijf er zich zou willen vestigen.  

Via software voor vluchttracking konden de media vaststellen dat de privéjet van Elon Musk opgestegen was in Californië, in Luton landde en vervolgens naar Duitsland vloog. Daar bracht de zelfverklaarde Technoking een bezoek aan Tesla’s ‘gigafabriek’ in Grünheide, Berlijn. De eerste Teslafabriek op ons contitent is nog in volle aanbouw en de werken hebben al een pak vertraging opgelopen.  

Tussenstop 

Noch de Britse overheid, noch Tesla zelf wou het bezoek van Musk bevestigen. De kans bestaat dat hij op weg naar Duitsland even een stop wou maken om een andere (zakelijke) reden. Dat gebeurde ook al in juni vorig jaar. De Britten zouden Tesla natuurlijk maar wat graag overtuigen om er een nieuwe fabriek te openen.  

Musk gaf in het verleden al aan dat de Brexit er mee voor gezorgd heeft dat zijn keuze op Berlijn viel. Mogelijk proberen de Britten hem alsnog te overtuigen van hun potentieel. Ze hameren er nu graag op dat de vervelende EU-regels niet meer van toepassing zijn. Dat laat de overheid toe om dieper in de buidel te tasten om Tesla alsnog naar Groot-Brittannië te halen. Of Musk al toegehapt heeft, moet binnenkort blijken.

Lees ook: Tesla stuit opnieuw op milieubeweging bij bouw fabriek in Berlijn
 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here