Logitech Scribe
Logitech Scribe. Image: Logitech

Logitech Scribe is een whiteboardcamera met AI die ervoor zorgt dat het bord tegen je muur digitaal weergegeven kan worden in Microsoft Teams en Zoom.


Afstandswerken hebben we ondertussen onder de knie en de realiteit is dat veel medewerkers ook in de toekomst voltijds of deeltijds van thuis uit zullen willen blijven werken. Om de communicatie in zulke gevallen optimaal te laten lopen zijn er natuurlijk heel wat video- en audio-oplossingen, waaronder de Logitech Rally Bar. Een brainstorm kan digitaal echter een uitdaging zijn, want niet iedereen kan even goed volgen wat er op het whiteboard in de vergaderruimte geschreven wordt. Om dat op te lossen introduceert Logitech Scribe. 

Logitech Scribe

Afstandswerken én afstandsleren

Of je nu aan het vergaderen bent of je kijkt naar Scribe als de oplossing voor je klaslokaal, het idee is hetzelfde: meer toegankelijkheid en extra productiviteit. Om dat proces extra eenvoudig te maken, komt de Scribe geleverd met een draadloze knop om het videosignaal te activeren, maar je kan ook bestaanden Logitech Tap oplossingen gebruiken. Scribe werkt als een USB-contentcamera en is dan ook makkelijk te gebruiken door iedereen. 

“We hebben hard gewerkt om voor zowel de vergaderruimte als de persoonlijke werkplekken hoogwaardige audio- en videosamenwerking mogelijk te maken. Toch zien we een kloof bij het integreren van niet-digitale inhoud zoals whiteboards of Post-its™ in virtuele vergaderingen,” aldus Scott Wharton, general manager en vice-president van Logitech Video Collaboration. “Logitech Scribe werkt, omdat het gebruik maakt van wat mensen al van nature doen: een stift pakken en op een whiteboard tekenen. Vanaf nu kunnen we niet-digitale content toch online gebruiken, en het digitaal samenwerken naar een hoger niveau tillen, met uitstekende kwaliteit. Tegelijkertijd is het extreem gemakkelijk te gebruiken en te delen, dankzij de compatibiliteit met de meest populaire cloudservices van dit moment, zoals Teams en Zoom.”


Hoe werkt Logitech Scribe?

Technisch kan de Logitech Scribe whiteboards van 1,8 op 1,2 meter vastleggen en realtime tonen aan anderen via Zoom, Teams en Pexip, met meer ondersteuning verwacht in de toekomst. Onze redactie kreeg alvast een demonstratie en kon zo opmerken hoe Scribe tekst op een whiteboard verduidelijkte en ook tekst op Post-Its omzette naar een digitale versie. Heb je verschillende kleuren Post-Its, dan kan je zo het onderscheid maken want ook kleuren worden geregistreerd. Ook handig is het feit dat tekst gewoon leesbaar blijft wanneer er iemand voor het bord staat. Die persoon zal dan doorzichtig gemaakt worden, waardoor je als afstandswerker een voordeel hebt dat de fysieke aanwezigen niet hebben. Omdat de Scribe boven het bord gemonteerd wordt, zit de camera ook niet in de weg. 

Prijs en beschikbaarheid in België

Logitech Scribe is nu beschikbaar in de Benelux met een adviesprijs vanaf €1299, inclusief BTW. Logitech Scribe is op dit moment compatibel met Teams Rooms op Windows en Zoom Rooms. Ondersteuning voor Zoom Appliances komt beschikbaar na de lancering. Voor vrijwel elke videoconference-oplossing kan Scribe ook werken als een zelfstandige USB-contentcamera wanneer deze is aangesloten op een computer of laptop.

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here