Twitter elon musk
Image: iStock

Twitter heeft zijn kwartaalresultaten bekendgemaakt. Tijdens de eerste maanden van dit jaar steeg het aantal gebruikers met bijna een vijfde.

Advertentie

Het sociale medium telde voor het eerste kwartaal van 2021 199 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Een jaar geleden, toen de coronapandemie in alle hevigheid losbarstte, waren dat er nog 166 miljoen. Dat laat Twitter weten in een rapport over de meest recente bedrijfsresultaten. 

Opvallend is dat Twitter de meeste groei kon optekenen buiten de VS. Dat waren er in het eerste kwart van 2021 162 miljoen, tegenover 133 miljoen een jaar eerder. Dat is een flinke stijging van 22 procent. Naast de coronapandemie was er uiteraard nog een ander gigantisch nieuwsitem: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Twitter lijkt dan ook steevast te profiteren van polarisatie en hevige debatten.   

Sterke omzetstijging 

Die toename in het aantal gebruikers is duidelijk te zien in de omzetcijfers. Voor Q1 van dit jaar bedroegen die 1,04 miljard dollar, een stijging van 28 procent. De nettowinst bedroeg 68 miljoen dollar. Dat is een flinke verbetering voor Jack Dorsey en de zijnen, aangezien Twitter een jaar eerder 8 miljoen dollar verloor. 

Twitter matigde het succes wel. Het platform beseft dat het door de uitzonderlijke omstandigheden bijzonder moeilijk zal worden om binnen een jaar weer een (flinke) groei op te tekenen. In een brief aan zijn aandeelhouders laat het bedrijf dan ook weten dat die pandemie-piek wel eens gevolgd zou kunnen worden door de laagste groei in lange tijd.  

Lees ook: Twitter zwicht voor India en blokkeert kritische tweets over coronabeleid


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here