Office standaardlettertype

Microsoft Office krijgt tegen 2022 een nieuw standaardlettertype en jij kan mee kiezen. De keuze gaat tussen 5 nieuwe fonts.

Advertentie

Dat heeft het Microsoft Design Team laten weten. Het bedrijf is momenteel volop bezig aan de ontwikkeling van een nieuw standaardlettertype voor Office. Momenteel zijn er vijf nieuwe fonts in de running waaruit Microsoft uiteindelijk eentje zal kiezen. Het is van 2007 geleden (met Calibri) dat de softwaregigant nog een wijziging bracht in het standaardfont van zijn populaire Officepakket.

Goodbye Calibri

In 2007 lanceerde Microsoft Calibri. Een nieuw standaardlettertype dat het tijdperk van Times New Roman overnam. Calibri werd ontworpen door een Nederlander, Lucas de Groot. Het bedrijf wil nu, 14 jaar later, mee evolueren met de rest van het Officepakket. Tijd voor een nieuw standaardlettertype dus. Het oude standaardfont zal uiteraard niet vedwijnen en gewoon beschikbaar blijven in Office.

De nieuwe lettertypes waartussen gekozen wordt zijn Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena en Tenorite. Alle lettertypes zijn door een andere ontwerpen in elkaar gestoken. Wie interesse heeft kan de nieuwe lettertypes hier bekijken. Alle ontwerpers leggen ook het hoe en wat uit van hun ontwikkeling.

De bedoeling is dat Microsoft ten laatste tegen 2022 een keuze heeft gemaakt. En hoe gaat het bedrijf dat nieuwe standaardlettertype kiezen? Via gebruikersfeedback en polls. Nadat het bedrijf een nieuwe opvolger heeft gekozen, zullen ook de andere vier lettertypes gewoon beschikbaar blijven in Office.

Wil je mee kiezen? Jouw feedback wordt gevraagd via deze weg.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here