Ruisonderdrukking Teams

Microsoft brengt nu ook ruisonderdrukking naar Teams voor macOS. De functie wordt nu al uitgerold naar M1 Macs.

Advertentie

Vorig jaar lanceerde Microsoft een tool voor ruisonderdrukking in Teams op Windows 10. Diezelfde functie zal nu ook naar Teams voor macOS komen. Al zal je daar wel een recentere M1 Mac voor nodig moeten hebben. Volgens Microsoft zal de ruisonderdrukkingsfunctie in Teams voor macOS tegen het einde van augustus dit jaar beschikbaar moeten zijn.

Ruisonderdrukking in Teams

De functie voor ruisonderdrukking is gebaseerd op AI-technologie waarbij Teams de stem van de gebruiker apart gaat filteren van andere geluiden zoals je radio of hond die aan het blaffen is. Wie bijvoorbeeld tijdens meetings een koekje eet, kan met Windows 10 of een M1 Mac dat geluid gaan onderdrukken waardoor je collega’s niet meer hoeven weg te kruipen.

In Windows 10 zit de ruisonderdrukkingsfunctie van Teams in Instellingen > Toestellen > Ruisonderdrukking. Je kan nog zelf kiezen in welke mate de technologie achtergrondgeluiden moet wegfilteren.

Mac M1

Microsoft zou wel deze maand nog starten met de uitrol van ruisonderdrukking naar M1. Het bedrijf geeft aan dat die uitrol tegen het einde van augustus afgerond moet zijn. Bovendien brengt de softwaregigant ook ingebakken notificaties van Teams naar macOS. Die waren lang niet voorzien op het besturingssysteem. Maar nu kunnen ook gebruikers van macOS eindelijk profiteren van deze handige tools in het notificatiecentrum.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here