Amazon opent zijn eerste haarsalon.

De techreus Amazon wilt een haarsalon openen in Londen om nieuwe producten en technologieën te testen, waaronder augmented reality.

Advertentie

Het klinkt gek, maar het lijkt ons alvast geen grap. Amazon maakte deze aankondiging vandaag op zijn blog. Het salon zal zich volledig inzetten op de implementatie van nieuwe AR-technologieën. Het zal dus ook dienst doen als testplatform voor nieuwe toepassingen,

Volgens het blogbericht van de techreus wordt het salon een volledig nieuwe ervaring: “In het Amazon Salon zullen klanten in staat zijn om te experimenteren met verschillende haarkleuren dankzij augmented reality-technologie, genieten van entertainment op Fire tablets bij elk stileerstation en hun nieuwe look vastleggen in een toegewijd creatief hoekje.”

Vreemde zet van Amazon?

Het opstarten van een haarsalon lijkt wat bizar, maar blijkt een ideaal laboratorium voor veel verschillende technologieën. Ze maken gebruik van een nieuwe point-and-learn-technologie, waarbij de bezoekers gewoon naar producten kunnen wijzen. Vervolgens zullen ze op een scherm de relevante informatie te zien krijgen op een display, waaronder advertenties. Ze zullen ook de kans krijgen om de QR-codes van de producten op de rekken te scannen, zodat ze door Amazon automatisch worden geleverd.

Het haarsalon zelf bestaat uit twee verdiepingen en beslaat een oppervlakte van ongeveer 140 vierkante meter. Verder zal het door Elena Lavagni van het Neville Hair & Beauty Salon en haar team worden uitgebaat. In de eerste fase zal het enkel voor werknemers van Amazon toegankelijk zijn. Na enkele weken zal ook het algemene publiek in staat zijn om afspraken in het salon vast te leggen.

Of niet?

Het zijn daarmee ook niet de eerste stappen die de online winkel in de fysieke handel zet. Zo lanceerde het in 2018 zijn eerste Amazon Go-winkel in de VS. Daar kwam in 2020 dan ook Amazon Fresh bij. Deze supermarkten bieden tevens verse producten aan. Recent opende het in Londen ook de eerste kassaloze Fresh-winkel die niet in de Verenigde Staten ligt. Daar kunnen mensen met een Amazon-account binnenwandelen en producten in hun boodschappenmand stoppen. De verrekening gebeurt automatisch zodra ze de winkel verlaten.

Als je wilt weten of Amazon in de nabije toekomst ook een gelijkaardig project in onze contreien opzet, dan moeten we je teleurstellen. Amazon heeft al laten weten dat het niet van plan is om snel nieuwe salons te openen.  

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here