De autofabrikant Tesla denkt naar verluidt na over de mogelijkheid om nieuwe wagens te ontwerpen die op de Chinese markt terecht zullen komen.

Advertentie

Dat meldde Grace Tao, vice-president bij Tesla, aan de Chinese nieuwssite 21st Century Herald. In het bericht, dat eerst door techsite TechCrunch werd opgepikt, zegt ze dat Tesla nieuwe producten overweegt. Deze wagens zullen van nul worden ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Chinese markt en wetgeving.

Moeilijke markt?

Tesla heeft de voorbije periode veel kritiek te verduren gekregen in China. Zo sprong er op 19 april een vrouw op een van zijn wagens tijdens een autobeurs in Shanghai. Daar riep ze dat Tesla slechte remmen voorziet in zijn wagens. Ze zou daardoor zelf een ongeluk hebben gehad. De autofabrikant kwam daar op terug en stelde dat de vrouw te snel reed en dat de remmen naar behoren werkten. Hoe dan ook werd de boodschap van de vrouw verspreid via het socialemediaplatform Weibo en kon het navolging vinden bij enkele gebruikers. Er werd luid geklaagd over de bouwkwaliteit en technische problemen.

Wereldwijd product

Tesla zal naar verluidt de wagens niet enkel voor de Chinese markt ontwerpen. Ze zullen mogelijk ook wereldwijd verkocht worden. “Het nieuwe product zal veel Chinese elementen bevatten en sommige product- en functieontwerpen zullen worden uitgevoerd op basis van onderzoek van Chinese consumenten. Producten die in China zijn ontwikkeld, zullen over de hele wereld worden verkocht”, aldus Grace Tao. “Tot op zekere hoogte zal Tesla China, met de uitbreiding van zijn activiteiten in China, een belangrijkere rol spelen in het wereldwijde kader van Tesla.”

Het ziet er wel naar uit dat de autofabrikant het niet makkelijk zal krijgen in de Chinese markt. Zo gaf Huawei vorige week nog aan dat het 1 miljard dollar gaat investeren in onderzoek naar zelfrijdende auto’s. Het bedrijf meent zelfs verder te staan in de ontwikkeling dan Tesla. We zijn dus alvast benieuwd of het deze beweringen dan ook kan staven.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here