Nieuws

Chipleverancier Apple ziet winst dalen ondanks succes iPhone 12

Foxconn, de vaste leverancier van chips voor iPhones, profiteerde niet mee van het succes van de iPhone 12. De chipproducent rapporteerde een lagere winst dan verwacht.

Foxconn is een van de grootste chipfabrikanten voor de smartphone-industrie. De belangrijkste afnemer van smartphonechips is Apple. Ondanks dat Apple dankzij de iPhone 12 een recordkwartaal kende, delen de andere schakels in de waardeketen maar beperkt in het succes. De Taiwanese chipleverancier heeft financiële resultaten voor het vierde kwartaal gepubliceerd die onder de verwachtingen bleven. Dat schrijft Reuters.

Niet dat de boekhouding van Foxconn rood kleurt. Met een winst van 45,97 miljard Taiwanese dollar (1,37 miljard dollar) tijdens dat vierde fiscale kwartaal hebben ze zeker niet te klagen, maar toch boekten ze 4% minder winst dan tijdens het vierde kwartaal van 2019 en bleven ze onder de verwachtingen van analisten. Gezien de smartphonemarkt 63% van de activiteiten van Foxconn uitmaakt en die markt een moeilijk jaar kende, had het bedrijf zelf wel geanticipeerd op een lichte winstdaling.

Over een jaar heen bekeken, realiseerde Foxconn dan wel weer 15% meer winst in 2020 dan tijdens het jaar 2019. Die jaar-op-jaar winststijging schrijft de chipfabrikant eveneens toe aan toegenomen winstmarges op chips voor smartphones. Foxconn verwacht zijn inkomsten in 2021 met 10% te zien doorstijgen. Het bedrijf haalt daarvoor het herstel van de smartphone-industrie als belangrijkste reden voor aan. Over de invloed van de telecomsector, de tweede belangrijkste afzetmarkt voor Foxconn, op de resultaten maakt het bedrijf maar weinig informatie bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business