Visa heeft plannen om een netwerk uit te bouwen waarbij klanten met cryptomunten kunnen betalen.


In samenwerking met cryptoplatform crypto.com heeft Visa besloten om een nieuw project op te zetten. De bedoeling is dat klanten met hun Visakaart in de V.S. op de lange termijn met cryptomunten kunnen gaan betalen. Momenteel gaat het om een pilootproject waarbij de betalingen via USD Coin gaan. Zeg maar de digitale tegenhanger van de Amerikaanse dollar.

Visa & crypto

Visa plant om later dit jaar en in de komende jaren meer samenwerkingen uit te werken met partners die het mogelijk maken om met cryptomunten te betalen in de winkel of online. Natuurlijk moeten retailers dan ook volgen en ze willen accepteren. Dat lijkt momenteel het grote voordeel te zijn van USD Coin. Het grootste voordeel van de USD Coin tegenover bijvoorbeeld Ripple of Bitcoin is dat het een stablecoin is.

Stablecoins zijn wél cryptocurrencies, maar zonder de volatiliteit van pakweg bitcoin. Het is een digitale munt met een pak stabielere prijs en dus waarde. De stablecoin kan gekoppeld worden aan cryptocurrency en verschillende andere systemen. Dat lijkt momenteel dus de voornaamste manier te zijn waarop Visa het wil aanpakken.


Ook PayPal en Mastercard zijn volop bezig met hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar de ondersteuning voor crypto. Volgens PayPal zijn er wereldwijd meer en meer bedrijven en retailers die de digitale manier van betalen accepteren. In de V.S. is Tesla sinds kort een van de grootste. Bij ons kan je dat al bij Takeaway.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here