Nieuws

Boston Dynamics introduceert nieuwe robot ‘Stretch’

Boston Dynamics heeft een nieuwe robot ontwikkeld. Stretch is speciaal gemaakt op vraag van grote e-commercegiganten en magazijnen.

De robot zal maar één job hebben: dozen verplaatsen. Boston Dynamics zou de voorbije jaren van bedrijven van over de hele wereld aanvragen hebben gekregen om een robot te ontwikkelen die één specifieke taak kon uitvoeren in magazijnen. Stretch is daar het resultaat van.

Stretch

Volgens Michael Perry, topman productontwikkeling bij Boston Dynamics, klagen bedrijven al jaren over het feit dat het in- en uitladen van vrachtwagens een zeer tijdrovende fysieke job is. Ze kost niet alleen veel geld, fysiek is ze ook uitputtend voor medewerkers. Het is net op die plek dat Stretch zal kunnen helpen.

Het voordeel van de nieuwe robot is dat hij ook eenvoudig op andere locaties kan ingezet worden. Met de mobiele basis kan Stretch gemakkelijk op- en afgebroken worden zodat je hem kan inzetten waar nodig. De robot zit er op het eerste vlak heel eenvoudig uit maar zit boordevol toeters, bellen, camera’s en sensoren. De grote arm en grijper zitten ook nog vol sensoren zodat Stretch perfect weet hoe het een doos kan vastpakken en neerzetten.

Volgens Perry kan de robot zo’n 800 dozen per uur verplaatsen wat van Stretch een zeer solide investering maakt voor magazijnen. Het bedrijf ging eind vorig jaar nog in zee met Hyundai en is voornamelijk gekend van de iconische Atlas robots. Verder sluit de topman af dat Stretch op een perfecte timing komt. Meer dan ooit bestellen we online en willen we niet te lang wachten op onze levering. Een robot zal daarbij soelaas bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business