Threadit, een startup-platform gesteund door Google, verschijnt vandaag en laat collega’s binnen een bedrijf communiceren aan de hand van korte video’s.

Advertentie

Deze videodienst wil het concept van korte Tiktok-achtige video’s naar de werkvloer brengen. Dat meldt Google in een bericht op zijn Area 120-blog. Het ontdoet gebruikers van de nood aan lange vergaderingen en geeft ze de kans om informatie te condenseren. Deze kan worden doorgestuurd naar teamleden en worden bekeken wanneer ze daar de kans toe hebben.

Het gebruik van het platform is heel minimalistisch. Je neemt eenvoudigweg de video op en verstuurt hem naar de gewenste ontvangers. Deze kunnen vervolgens antwoorden met hun eigen video’s. Volgens de makers werkt de dienst zo goed dat ze elkaar niet fysiek hebben ontmoet tijdens de ontwikkeling ervan, al moet dat waarschijnlijk met een korreltje zout genomen worden. Threadit is wereldwijd beschikbaar, op de Europese Unie na. Over de verdere uitrol in België en Nederland is nog geen informatie beschikbaar. We vermoeden echter dat dit niet lang op zich zal laten wachten. Momenteel is het platform nog gratis voor alle gebruikers. De ontwikkelaars zijn wel van plan om na verloop van tijd betalende versies uit te brengen voor grote ondernemingen die meer functies vragen.

Area 120

Threadit is een product dat afkomstig is van Area 120. Dit is een onderdeel van Google waar werknemers van het bedrijf terecht kunnen voor de ontwikkeling van hun eigen startup-ideeën. Het is ook niet het enige project dat de aandacht trekt. In juni 2020 verscheen nog Keen, een directe concurrent van Pinterest, maar dan op basis van kunstmatige intelligentie. In 2018 mochten we ook de podcastapp Shortwave verwelkomen.

Threadit is zowel online in je browser beschikbaar als via een extensie van Google Chrome en vraagt geen download. Of de dienst ook daadwerkelijk zal aanslaan moeten we nog even afwachten. Gezien de huidige situatie waarin nog steeds veel mensen van thuis uit werken lijkt het wel een ideaal moment.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here