Bitcoin record koers

De koers van Bitcoin heeft er bewogen dagen op zitten. Nadat het aandeel een nieuw record brak, ging het weer helemaal in vrije val.


Zaterdag bereikte de Bitcoin nog zijn hoogste koers ooit, met een waarde van 61.000 dollar per bitcoin. Dinsdagochtend was de koers helemaal afgegleden en bedroeg die nog 55.200 dollar, meldt Bloomberg. Toch houdt Bitcoin er over de periode van een jaar een stijging van 1.000 procent op na. Dat is een duizelingwekkend parcours, vergeleken met meer traditionele aandelen. 

De sprong van zaterdag kwam er volgens Bloomberg vooral door het optimisme over de steunpremies die de Amerikaanse bevolking krijgt. Een deel van die extra cashflow zou namelijk terechtkomen op de financiële markten. Cryptospecialisten hadden gehoopt dat de Bitcoin een koers van boven het recordbedrag zou kunnen aanhouden, maar dat was van korte duur. Ook bij de vorige piek in februari, toen de Bitcoin 58.350 dollar bereikte, was dat het geval

Rooskleurige toekomst? 

Toch zien investeerders de toekomst van Bitcoin rooskleurig tegemoet. Ondanks de schommelende koers, is de waarde op de lange termijn uiteraard wel erg gestegen. Volgens Vijay Ayyar, beursverantwoordelijke voor crypto bij Luno (Singapore) zou de koers zomaar opnieuw omhoog kunnen schieten en dezelfde beweging maken. “Het aandeel zal weer stevig verkocht worden, gezien de ‘stimulus’-premies in de VS en de positieve verwachtingen voor de aandelenmarkten”, zegt hij aan Bloomberg. 


“Er zitten zeker nog correcties aan te komen voor het Bitcoin-aandeel en dat van andere cryptomunten”, zegt Atichanan Pulges, financieel directeur bij het Thaise Bitkub Capital Group Holdings, aan Bloomberg. “Dat is logisch omdat ze in korte tijd zoveel kapitaal verzameld hebben. Op de lange termijn zullen cryptomunten blijven groeien, aangezien ook de grote financiële instellingen overwegen om ze te aanvaarden”, besluit Atichanan. 

Bitcoin en andere cryptomunten komen weer boven water na een woelig jaar. Ze konden grote investeerders, zoals Mastercard en Tesla overtuigen. Die laatste pompte maar liefst 1,5 miljard dollar in de digitale munt. Tegenstanders beweren dan ook dat het louter een bubbel is die in stand gehouden wordt door dergelijke grote kapitaalsinjecties. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here