Aeco, start-up gespecialiseerd in fiscale regelgeving, lanceert vandaag ‘Tax API’. Het softwareplatform maakt fiscale expertise digitaal toegankelijk.

Advertentie

De wereldwijde markt voor fiscale technologie groeide in 2020 met meer dan 200% volgens legale dataexpert Legalcomplex. De drie broers Aertgeerts achter de Leuvense fintech start-up Aeco bundelden hun ervaringen in de tech, fiscale en wetenschappelijke wereld met de ontwikkeling van het SaaS-platform Tax API, een primeur in de sector.

Dankzij de software van Aeco kunnen bedrijven fiscale digitale toepassingen aanbieden aan hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan een bank die via haar banking app fiscale tips kan geven, of aan boekhouders die live fiscale inzichten bij de cijfers van hun klanten willen aanbieden.

Betaalbare fiscale expertise

Thomas Aertgeerts, mede-oprichter van Aeco was in een vorig leven fiscaal advocaat en stelde vast dat bedrijven er niet in slagen om fiscale expertise efficiënt te digitaliseren. Aeco wil fiscale expertise digitaal toegankelijk maken voor iedereen. Dit is de snelste weg om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Aeco ontzorgt bedrijven waardoor ze fiscale toepassingen kunnen ontwikkelen zonder eerst de expertise te moeten digitaliseren. Aeco biedt fiscale expertise volledig digitaal aan via een SaaS model.

Mede-oprichter Thomas Aertgeerts: “Bedrijven kunnen nieuwe applicaties daardoor veel sneller ontwikkelen en moeten geen fiscale experts meer inhuren. Bovendien is de fiscale  expertise via het Aeco-platform altijd up to date, wat hen een hoop tijd bespaart. De Tax API kan je in feite zien als een digitaal wetboek.”

Op zoek naar vers kapitaal

Aeco biedt vandaag fiscale expertise rond loonoptimalisatie voor zelfstandigen aan. In de tweede helft van 2021 zal het bedrijf zijn softwarepakket uitbreiden met fiscale regelgeving voor werknemers en pensioenen. Aeco wil in 2021 haar activiteiten opschalen en knoopt hiervoor gesprekken aan met strategische investeerders. Het bedrijf wordt begeleid door het startupplatform Start It @KBC.

Meer informatie over Tax API is publiek beschikbaar via de website https://www.taxtechnology.be/api.

Laatst bijgewerkt op 16/03 14u55.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here