Luminar Technologies gaat een partnerschap aan met Zenseact, een dochterbedrijf van Volvo, voor de uitbouw van een zelfrijdend systeem voor wagens.

Advertentie

Dat stelt het bedrijf in een bericht op zijn website, zoals het werd opgemerkt door techsite TechCrunch. Luminar Technologies, de fabrikant van LiDAR-hardware (Light Detection and Ranging) en bijhorende softwaretechnologie, bundelt hiermee zijn krachten met Zenseact, het onderdeel van Volvo dat zich richt op de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en software rond actieve veiligheid. Met deze samenwerking willen ze hun tech combineren om een volledig uitgewerkt systeem te ontwikkelen dat zelfrijdende auto’s in staat stelt om veilig op snelwegen te rijden.

Deze samenwerking werd tijdens een webinar besproken. De teams richten zich eerst op voertuigen van Volvo. Volgens Austin Russel, CEO en oprichter van Luminar willen ze na verloop van tijd de tech ook naar andere fabrikanten uitbreiden: “Dit is iets dat de komende jaren wordt opgelost, het wordt beschikbaar op voertuigen die je kan kopen bij Volvo en dan wordt dat naar buiten uitgebreid – dat is het verschil”.

Sentinel

Het geïntegreerde systeem van de twee bedrijven heet Sentinel. Hier wordt de zelfrijdende software OnePilot van Zenseact gecombineerd met de Iris-LiDAR van Luminar. Dit zorgt voor een volledig systeem dat in voertuigen kan worden verwerkt. De bedrijven merkten beide op dat ze zich graag willen blijven focussen op de ontwikkeling van zelfrijdende systemen voor alledaagse voertuigen. Ze stellen dat andere autofabrikanten eerder bezig zijn met het automatiseren van transport van goederen en taxi-diensten. Dat houdt Volvo natuurlijk niet tegen om toch nog met de ontwikkeling van zelfrijdende trucks bezig te zijn.

“Het hele doel van de technologie rond zelfbesturende systemen is dat ze ongevallen moeten verminderen en zo levens redden. Deze alliantie stelt ons in staat om die technologie meer beschikbaar te maken, en zodoende ook meer impact te laten hebben”, aldus Ödgärd Andersson, de CEO van Zenseact.

Reeds in mei 2020 kondigde Volvo aan in zee te gaan met de LiDAR-tech van Luminar. Met deze vernauwing van de banden lijkt de fabrikant klaar om de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van zijn zelfrijdende wagens.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here