Jack Dorsey, nu CEO van Twitter, maar voor hoe lang nog? Afbeelding: CNN

Het Amerikaanse Square heeft een meerderheidsbelang gekocht in de muziekstreamingdienst TIDAL en wil daarmee zijn dienstverlening uitbreiden.

Advertentie

Dat meldt Jack Dorsey, CEO van Twitter, in verscheidene berichten op zijn eigen platform en op de blog van Square. Het financiële platform, dat tevens door Dorsey werd opgericht, telde 297 miljoen dollar neer voor het meerderheidsbelang in TIDAL. Deze investering bestaat uit een mix van gekochte aandelen en cash. De muziekstreamingdienst TIDAL, onder leiding van Amerikaans rapper Jay Z, richt zich op het streamen van hoogkwalitatieve audio en video. Met deze investering hoopt Square een nieuwe markt aan te spreken.

Vreemde zet?

In zijn berichten haalde Dorsey zelf kort aan waarom een financieel bedrijf zou moeten investeren in een streamingplatform: “Het komt allemaal neer op een simpel idee: het vinden van nieuwe manieren voor artiesten om hun werk te ondersteunen. Nieuwe ideeën vinden we op de kruispunten, en we geloven dat er een groot is tussen muziek en de economie. De economie laten werken voor artiesten komt overeen met wat Square heeft gedaan voor verkopers.”

Naast de ondersteuning van winkeliers wil het nu ook artiesten bijstaan. “Gezien wat Square reeds kon doen voor verkopers van alle groottes en individuelen door Cash App, geloven we dat we nu kunnen werken voor artiesten om hetzelfde succes te zien voor hen, en ons. We gaan klein beginnen en ons focussen op de meest kritieke noden van artiesten en het uitbouwen van hun fanbasis”, aldus Jack Dorsey.

Hoog tij

Nadat de streamingdienst in 2015 werd opgekocht door Jay Z en enkele andere artiesten, waaronder Madonna, Daft Punk en Rihanna, focuste het zich op de ondersteuning van artiesten op het platform.

Na de overname zal TIDAL onafhankelijk blijven werken binnen Square, naast de reeds bestaande ecosystemen van Cash App en Seller. Naast het streamen zal het zich ook richten op het aanbieden van tools voor artiesten om hun carrière uit te bouwen. Met de overname krijgt muzikant Jay Z een plaats in de raad van bestuur van Square. Daarbovenop blijven de artiesten die aandeelhouder zijn nog steeds mede-eigenaars van TIDAL bij het afronden van de deal.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here