Nadat Amazon Web Services de servers van Parler offline had gehaald, reageerde het socialmediabedrijf met een antitrustprocedure.

Advertentie

Parler heeft bij de federale rechtbank van Washington een motie ingediend dat het afziet van verdere juridische stappen tegen AWS, de cloudafdeling van Amazon. Dat schrijft The Verge. Het bedrijf achter het gelijknamige socialmediaplatform had begin dit jaar een antitrustprocedure ingediend tegen hun cloudleverancier nadat die de website offline had gehaald.

Parler speelde een omstreden rol in de bestorming van het Capitool. Trump-aanhangers riepen op de ‘rechtste Twitter’ op tot acties tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. De moderators van het platform krijgen opdracht om zo weinig mogelijk in te grijpen, omdat het platform wil staan voor vrije meningsuiting, hoe extreem de meningen ook zijn. Verschillende technologiebedrijven besloten na die treurige dag om Parler een hak te zetten. Google en Apple verwijderden de app uit hun appwinkels en Amazon trok letterlijk de stekker uit de servers. Amazon motiveerde die beslissing door het feit dat ze Parler al meermaals hadden gewezen op de bedreigingen en gewelddadige posts. Op de website was wekenlang enkel een boodschap te zien van de inmiddels afgedankte CEO John Matze.

De strijdbijl is begraven

Op 21 januari besloot een rechtbank al dat Amazon de blokkade moest opheffen. De rechtbank oordeelde dat het bewijsmateriaal onvoldoende was om Parler langer als een bedreiging te beschouwen. Op 15 februari gingen de website en de app weer online. Daarmee leek de kous voor Parler voorlopig af. Een dag na hun herrijzenis lieten ze een eerste deadline van de rechtbank al schieten. De uitgestelde deadline om bewijsmateriaal tegen Amazon af te leveren verliep op 1 maart, maar opnieuw leverde Parler niets in.

Het socialmediabedrijf houdt wel een stok achter de deur. In de motie vragen ze het recht te behouden om de procedure te herstarten als AWS hen in de toekomst nog eens een poets bakt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here