Destiny zet zich met een nieuwe overname over de taalgrens steviger in het zadel als een nationale cloudtelecomspeler.

Advertentie

Destiny heeft vandaag de overname van Ulysse Group aangekondigd. Ulysse Group is een provider van netwerkinfrastructuur en internetdiensten met hoofdkantoor in Mons, hoofdstad van de provincie Henegouwen. Om continuïteit voor de klanten van Ulysse Group zoveel mogelijk te bewaren, zal het hoofdkantoor in Mons behouden blijven. Alle 12 medewerkers en de drie aandeelhouders van het Waalse bedrijf maken eveneens de overstap naar Destiny.

Het is inmiddels de derde overname die Destiny rondbrengt in Wallonië. Eerder lijfde de leverancier van B2B-cloudtelecomdiensten Ergatel, Belgium Telecom en Fuze/Escaux binnen. Dankzij deze overname heeft Destiny er niet enkel 350 klanten in één klap bij, ze krijgen ook toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO.  Daardoor kan het haar klanten nog meer keuze bieden op vlak van connectiviteit en redundantie. Iets wat voor veel bedrijven in deze covidtijden en bijhorende versnelde transitie naar de cloud van cruciaal belang is.

Daarnaast stelt het Destiny ook in staat om een laatste ontbrekende schakel toe te voegen in haar aanbod voor lokale besturen. Zo kan het Waalse gemeenten en overheidsbedrijven vanaf nu gecertificeerde en veilige toegang verlenen tot het Rijksregister en de Kruispuntbank.  

Europese ambities

Destiny heeft haar ambities om een nationale marktleider te worden in de B2B-telecommarkt kracht bijgezet. Volgens Managing Director Joachim Lauwers telt het bedrijf nu ongeveer evenveel klanten als werknemers aan de beide kanten van de taalgrens. Maar de ambities van Destiny reiken veel verder dan Wallonië. Het bedrijf is binnen haar sector een van de snelst groeiende bedrijven in Europa. Verspreid over België, Nederland en Frankrijk bedient het bedrijf 25.000 klanten, waarvoor het bijna 350 werknemers in dienst heeft. Bekende klanten van Destiny zijn Colruyt, Decathlon, McDonald’s en Katoen Natie.

“Met een gelijkwaardige footprint langs beide kanten van de taalgrens, zitten we nog steviger in het zadel als nationale cloudtelecom challenger”

Joachim Lauwers, Managing Director Destiny

Voor het ICT Jaarboek 2020-2021 spraken we al eens met CEO Daan De Wever. Hij sprak over zijn visie op leiderschap in coronatijden en over de groeiambities van zijn bedrijf. Lees hier het volledige interview.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here