Trello, de populaire software die je helpt bij het organiseren van je projecten, heeft zonet een enorme upgrade gekregen. Trello voegt heel wat nieuwe functionaliteit toe en het merk wordt in een nieuw jasje gestopt.

Advertentie

Trello bestaat ondertussen tien jaar en het bedrijf vond dan ook dat het wel eens tijd was voor een nieuwe look. Trello start hun tweede decennium met een verfrissing van het merk. Dat neemt de vorm aan van updates aan het logo, gebruikte illustraties en hun manier van berichtgeven. De wijzigingen moeten het merk moderniseren aan de start van hun tweede decennium.

Trello Views

Natuurlijk draait het bij Trello vooral om de functionaliteit van de app, want die is direct verantwoordelijk voor het optimaliseren van je workflow. Om deze ook een stapje hoger te tillen zorgt Trello voor meerdere nieuwe manieren om je Trello-borden weer te geven. Zo zal je ze vanaf nu kunnen tonen als het klassieke dashboard, maar ook als een tijdlijn, kalender of tabel en zelfs op een landkaart. Trello gaat hiervoor duidelijk leentjebuur spelen bij projectmanagement app ClickUp, die het visuele plaatje al lang heel goed doet.  

De verschillende views zijn makkelijk te raadplegen via een nieuwe knop in de linkerbovenhoek van Trello. De tijdlijn lijkt vooral handig te zijn als je met een groot aantal deadlines werkt en dat vaak op dagelijkse basis, terwijl de tabelweergave dan weer een lange maar overzichtelijke lijst toont. De kalenderweergave laat je dan weer vooruit plannen terwijl het dashboard je een visueel overzicht geeft van de dingen waar momenteel aan gewerkt wordt, vooral gebaseerd op de gebruikte labels.

Update voor kaartjes

Met deze nieuwe visuals vond Trello het ook tijd om meteen even de kaarten onder handen te nemen. Sprekende uit eigen ervaring hebben we veel kaartjes die vooral bestaan uit links en deze zullen er vanaf nu visueel wat beter uitzien. Zo halen ze bijvoorbeeld tweets op en tonen ze een thumbnail wanneer je een YouTube-video linkt. Ook links van niet ondersteunde sites zullen klikbaar worden. Dezelfde methode kan ook gebruikt worden om tussen borden te linken. De komende maanden volgt ook nog de mogelijkheid om kaarten te spiegelen, zodat hetzelfde kaartje op meerdere borden getoond wordt met dezelfde informatie. 

Tot slot zal ook de zijbalk in een nieuw kleedje gestoken worden zodat navigeren tussen borden makkelijker wordt dan het momenteel is. De update is per direct beschikbaar, al zal je voor bepaalde elementen (zoals Trello Views) wel een Trello Business Class abonnement moeten aanschaffen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here