Volgens de technologiebedrijven zou de overname van Arm Holdings Nvidia te machtig maken in de chipindustrie.

Advertentie

In september kondigde Nvidia aan dat het Arm Holdings, een bedrijf dat licenties voor computerchipdesigns verkoopt, zou overnemen van het Japanse bedrijf Softcom Group. Daarvoor wil Nvidia maar liefst 40 miljard dollar neerleggen, verspreid over cash en aandelen. De overname is één van de grootste ooit in de chipindustrie.

Niet iedereen is tevreden met die overname. Volgens een rapport door Bloomberg hebben Google, Microsoft en Qualcomm de krachten gebundeld om de overname alsnog tegen te houden. Zij hebben de Amerikaanse overheid gevraagd om een antitrustonderzoek op te zetten rond de overname. De technologiebedrijven vrezen dat door de overname de designs van Arm, die de basis vormen voor veel smartphonechips, schaarser zullen worden over dat Nvidia hogere prijzen gaat vragen.

Nvidia doet al die aantijgingen teniet in een officieel statement. Daarin verklaren ze dat ze Arm Holdings alleen maar op technologisch en economisch vlak willen vooruithelpen. De plannen luiden om intensiever onderzoek uit te voeren rond AI en kwantumtechnologie. “Overheidsinstanties en klanten gaan snel overtuigd zijn van de voordelen zullen die onze samenwerking met Arm voor de markt biedt. Wij zijn van plan het opensourcemodel verder te zetten en een transparante relatie te onderhouden met alle licentiehouders van Arm-technologie”, weerklinkt het.

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here