Pinterest
Image: iStock

Softwarereus Microsoft heeft volgens berichten gesprekken gevoerd met het sociale mediaplatform Pinterest met oog op een mogelijke overname.

Advertentie

Dat meldt Financial Times in een bericht. Microsoft zou volgens enkele bronnen de voorbije maanden Pinterest hebben benaderd om een mogelijke overname te bespreken. Volgens de bronnen zouden de gesprekken momenteel echter ‘niet actief’ zijn, waardoor het verdere verloop onduidelijk is.

Pinterest, de socialenetwerksite waar gebruikers hobby-gerelateerde beelden en berichten over allerlei onderwerpen kunnen delen, zou een interessante aanwinst kunnen zijn voor Microsoft. De techreus is op zoek naar nieuwe diensten om naar zijn cloud-platform Azure te trekken. Momenteel bevindt Pinterest zich bij concurrent AWS, de webdienst van Amazon. Microsoft kan bij de overname Pinterest naar zijn eigen servers loodsen, mogelijk in de hoop dat andere spelers volgen.

Pinteressant

Of het ook daadwerkelijk tot een overname zal komen, is nog onduidelijk. Momenteel wordt de waarde van Pinterest geschat op ongeveer 51 miljard dollar. De marktwaarde van het sociale netwerk is dankzij de huidige COVID-19-pandemie met meer dan 600 procent gestegen. Daarmee vormt het nu een aanzienlijke investering, zelfs voor Microsoft. Deze aankoop zou een van de grootste overnames zijn die Microsoft ooit heeft uitgevoerd. Voorlopig zullen we eerst op meer nieuws rond de verderzetting van de gesprekken moeten wachten. Pinterest heeft naar verluidt enkele maanden geleden al aangegeven dat ze verkiezen om een onafhankelijk bedrijf te blijven. Dat maakt de gesprekken rond een mogelijke overname ongetwijfeld moeilijker.

De aankoop van Pinterest zou passen in een reeks eerdere overnames die de softwarereus de voorbije jaren heeft uitgevoerd. In 2016 kocht het reeds het zakelijke sociale netwerk LinkedIn op, en in 2018 kwam daar GitHub bij, een platform waar softwarecode kan worden gedeeld. Vorig jaar slaagde het bedrijf er ook in om ZeniMax, het moederbedrijf van game-ontwikkelaar Bethesda, in te lijven, waarmee het zijn positie in de game-industrie wil versterken. Microsoft was ook een van de bedrijven die onderhandelingen had opgestart om het Chinese platform TikTok over te nemen, al bleek er daar geen akkoord mogelijk.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here