Microsoft laat werknemers permanent van thuis werken

Microsoft Viva is een nieuw platform waar werknemers en werkgevers samenkomen om in te zetten op welzijn en productiviteit.

Deze week heeft Microsoft Viva gelanceerd, het eerste Employee Experience Platform voor het digitale tijdperk. Viva verenigt communicatie, kennis, leerprocessen, resources en inzichten in een geïntegreerde gebruikerservaring die werknemers en teams alle middelen geeft om vanaf elke locatie opperbest te presteren.

Microsoft Viva bouwt maximaal voort op de brede mogelijkheden en de diepgang die Microsoft 365 biedt en die zich uiten via Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken. Microsoft Viva is ontworpen als een open en uitbreidbaar platform met een krachtig en steeds groeiend ecosysteem van partners. Het is eenvoudig te integreren met de systemen en tools die een organisatie al gebruikt. De integratie met tools en diensten uit eerste hand en van derden levert een complete gebruikerservaring in de workflow.

Viva voor werknemers

Microsoft Viva pakt nu al uit met vier modules: Connections, Insights, Topics en Learning. Volgens het bedrijf zijn er nog meer functies en extra modules op komst

Viva Connections

Viva Connections gebruik je via Teams en biedt één toegangspunt voor interne communicatie en betrokkenheid van werknemers. Beschouw het als de toegangspoort naar je digitale werkplaats.

Viva Connections bouwt voort op Microsoft 365-potentieel zoals SharePoint om een beheerde, merkgelabelde bestemming voor werknemers te verschaffen. Bedrijfsleiders kunnen via personeelsmeetings (‘town halls’) contact leggen met hun mensen. Werknemers hebben toegang tot het hele pakket van bedrijfsnieuws, bedrijfsbeleid en bedrijfsvoordelen. Maar ook tot hun resourcegroepen of community’s waarvan ze deel willen uitmaken via integratie van Microsoft Viva met Yammer. Een persoonlijke toestroom en een dashboard helpen je alle nuttige en gewenste resources te vinden.

Connections

Viva Insights

Via Teams krijg je toegang tot Viva Insights for individuals dat werknemers helpt contact te onderhouden met collega’s. Het waakt evenzeer over de nodige tijd voor pauzes en voor leren of werk waarbij focus vereist is. Ervaringen die we in de zomer al aankondigden zullen nu deel uitmaken van Microsoft Viva.

Voor managers biedt de Insights-module datagestuurde inzichten en aanbevelingen (met privacybescherming) ter bevordering van gezondheid en succes van hun teams. Zo kan deze module een manager helpen na te gaan of een burn-out dreigt bij een team. Ze kan ook aanbevelingen leveren zoals het team aanmoedigen om meldingen uit te schakelen, agenda’s te blokkeren en dagelijkse prioriteiten in te stellen om te focussen op het belangrijkste.

Viva hanteert data en signalen vanuit Teams, Outlook en andere apps en diensten binnen Microsoft 365, maar bouwt ook voort op bestaande investeringen in een organisatie. Een klant kan gebruik maken van data vanuit tools van derden zoals Zoom, Workday en SAP SuccessFactors.

Om de privacy en de veiligheid te beschermen, gebruikt Viva de-identificatie en differentiële privacy (with link to our explanation on that term). Dit betekent dat persoonlijke ‘insights’ enkel zichtbaar zijn voor de werknemer. Insights voor managers en leaders worden gegenereerd met behulp van geaggregeerde en gede-identificeerde data.

insights

Viva Learning

Met Learning kunnen werknemers vlot alles ontdekken en delen, van opleidingscursussen tot inhoud binnen microlearning. Managers van hun kant krijgen de tools die ze nodig hebben om leermogelijkheden toe te wijzen, na te gaan of cursussen werden afgewerkt, en op die manier een leercultuur te bevorderen.

Learning creëert een centrale hub voor leren in Teams. Met behulp van AI wordt de juiste inhoud op het juiste moment aangeboden. Hierbij wordt inhoud gebundeld van LinkedIn Learning, Microsoft Learn, de eigen content van de organisatie en opleidingen van vooraanstaande dienstverleners zoals Skillsoft, Coursera, Pluralsight en edX.

Viva Learning werkt ook met vooraanstaande leerbeheersystemen. Wij kunnen nu al partnerships met Cornerstone OnDemand, Saba en SAP SuccessFactors bevestigen, en er volgt spoedig nog meer!

Learnings

Sinds deze week is alleen Viva Topics al beschikbaar. De preview van Insights komt eraan en een beperkt aantal gebruikers zal Learning al kunnen uitproberen. Het bedrijf zal in de loop van dit jaar verder investeren in het nieuwe platform.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here