Nieuws

Zoom Rooms kan mensen in vergaderzalen tellen en luchtkwaliteit meten

Veiligheid op kantoor is belangrijk. Zoom voegt enkele interessante features toe aan haar Zoom Rooms-platform om de veiligheid te verhogen.

Nu werken we allemaal nog braafjes van thuis uit, maar ooit zal er een dag komen dat we terug vaker naar kantoor gaan. Zoom is al aan dat tijdperk aan het denken en het voegt daarom enkele features toe aan haar platform Zoom Rooms. Die videoconferentieoplossing lanceerde Zoom al voor de pandemie. Omdat het zich richt op hybride werkomgevingen zal het in de komende maanden en jaren ongetwijfeld aan populariteit winnen.

Zoom Rooms is compatibel met verschillende vormen van hardware. De applicatie kan geïnstalleerd worden op Windows- en Mac-computers. Via het platform koppel je de laptop met een televisie, tablet of ander display in een vergaderruimte. Zo kan je thuiswerkers bijna fysiek aanwezig laten zijn tijdens vergaderingen. Het moet de afstand tussen werknemers op kantoor en thuiswerkers helpen overbruggen, wat één van de grootste toekomstige uitdagingen zal zijn voor bedrijven.

De laatste update biedt nu ook ondersteuning voor mobiele toestellen. Dat maakt het makkelijker om vergaderingen met de smartphone bij te wonen en gekoppelde schermen te bedienen met de smartphone. Een feature waar volgens ontwikkelaar Jeff Smith al voor het uitbreken van de pandemie veel vraag naar was.

Propere lucht

Maar de update bevat ook enkele interessante features die de veiligheid op kantoor kunnen verhogen wanneer er meer werknemers aanwezig zijn. Want de vaccinatiecampagne mag dan wel spoedig verlopen, al die vervelende maatregeltjes zullen niet op één dag verdwijnen. Social distancing zal nog lange tijd op de werkvloer aanwezig zijn. Zoom Rooms helpt daarom leidinggevenden om het aantal mensen in één fysieke ruimte onder controle te houden. Admins kunnen dan op schermen het maximum aantal toegelaten personen in een ruimte tonen en hoeveel personen er al aanwezig zijn.

Even belangrijk als social distancing is kantoorruimtes voldoende verluchten. Zoom Rooms meet de luchtkwaliteit in de ruimte op basis van het CO2-gehalte en de vochtigheidsgraad. Zo weet je wanneer je een raam open moet zetten of een luchtzuiveringssysteem moet aankopen. Deze feature werkt voorlopig wel enkel als er een Zoom Neat Bar in de ruimte aanwezig is. Tenslotte bevat Zoom Rooms nu ook features om een gedeelde touchscreen te besturen, eenvoudiger whiteboards te delen na meetings en je klanten contactloos te ontvangen met een virtuele receptionist die je op een scherm in je ontvangstruimte projecteert.

Ook zonder de pandemie zouden al deze nieuwe features er uiteindelijk wel gekomen zijn, verklaart Smith in een reactie aan CNET. Maar de pandemie zorgde er natuurlijk wel voor dat klanten sneller nood hebben aan de update.

Lees het dossier 2020: het jaar van Zoom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business