cruise wagen
Microsoft pompt geld in zelfrijdende auto's.

Software-reus Microsoft pompt geld in Cruise, de zelfrijdende auto-tak van General Motors, en boort hiermee een nieuwe bron van kennis aan.

Advertentie

Microsoft, de Amerikaanse tech-gigant, investeerde twee miljard dollar in Cruise, de dochteronderneming van General Motors die zich op zelfrijdende auto’s focust. Dat meldt Microsoft in een blogpost.

Naast Microsoft maakt ook Honda deel uit van de bedrijven die met deze investeringsronde meedoen. Ook General Motors heeft hiermee extra kapitaal in Cruise gestoken.  Daardoor wordt er 2 miljard dollar in het bedrijf gepompt. Dat brengt de geschatte waarde van Cruise op 30 miljard dollar en verzekert interessante partnerschappen op lange termijn.

Niet enkel geld

In het bericht meldt het bedrijf dat het naast de financiële investering ook zijn andere know-how in de strijd gooit: “De bedrijven bundelen hun excellentie in het maken van software en hardware, cloud computing-capaciteiten, fabricagekennis en beschikbare ecosystemen om transport te transformeren en een veiligere, schonere en meer toegankelijke wereld voor iedereen te maken.”

Cruise zal gebruik maken van Azure, het cloud computing platform van Microsoft. Hiermee kan het zijn toepassingen voor autonome voertuigen, zoals de elektrische Cruise Origin-deelauto, op een grotere schaal brengen. Microsoft krijgt hiermee ook toegang tot de expertise van Cruise rond transport.

Ook voor de algemene samenwerking tussen General Motors en Microsoft is de kapitaalinjectie lucratief gebleken. GM heeft aangegeven dat het nauwer wil samenwerken met Microsoft. Het zal Azure gebruiken als geprefereerde clouddienst en wil met hulp van de tech-reus onder andere een meer gestroomlijnde supply chain opstellen.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here