Logitech MK 295

Hardware-fabrikant Logitech heeft de cijfers van het derde kwartaal bekend gemaakt, en noteert daarmee bijna een verdubbeling van de kwartaalomzet.

Advertentie

Logitech, de Zwitserse hardware-producent, heeft de resultaten van het derde kwartaal van het financiële jaar 2021 bekend gemaakt. Daarin noteren ze een omzetstijging van 85% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat meldt het bedrijf in een persbericht op zijn website. Volgens Logitech is deze stijging te danken aan de toename van het thuiswerken en online gaming.

De kwartaalomzet van Q3 van Logitech kwam uit op 1,67 miljard dollar. Dat ligt 85% hoger dan de 902 miljoen dollar van het vergelijkbare kwartaal in 2019. De sterkste stijging kon het bedrijf opmerken in de categorie van Tablets en Andere Accessoires, met een groei van 342%. Andere sterke stijgers waren PC Webcams met een stevige 309% en Videosamenwerking (218%). De kleinste stijger was de afdeling Pointing Devices, zoals laserpointers, met 38%.

Gaming in de lift

Gaming-gerelateerde diensten, waaronder ook streamingdiensten zoals Streamlabs, bleken met 436 miljoen dollar het grootste aandeel (26,1%) in de totale verkoop te hebben, en kenden een stijging van 78%. Dat zou volgens Logitech te wijten zijn aan de release van de nieuwe G733 PC Gaming headset, samen met het G915 TKL-toetsenbord.

Er werden wel dalingen opgemerkt ten opzichte van vorig jaar, waaronder in de sector van Mobiele Speakers. Daar werd een daling van 22% vastgesteld. Ook de afdeling Smart Home moest eraan geloven, en daalde met 33%. Logitech liet al weten dat het de focus van deze afdelingen wil verleggen naar meer winstgevende gebieden.

Logitech is hiermee niet het enige bedrijf dat een mooie omzet wist te draaien dankzij de Covid-19-pandemie. Samsung wist in oktober vorig jaar zijn hoogste kwartaalomzet ooit te verwezenlijken. De kans is dan ook groot dat nog meer bedrijven op een hoge omzet mogen rekenen nu het einde van de pandemie nog niet in zicht is.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here