Het bedrijf achter de videoconferentietool is een nieuwe investeringsronde gestart in de hoop extra financiële middelen te verwerven.

Advertentie

Zoom Video Communications, eigenaar van de gelijknamige populaire videochattool, is op zoek naar vers kapitaal. Het videocommunicatiebedrijf heeft bij de Amerikaanse beursregulator een aanvraag ingediend om extra aandelen in de markt te kunnen zetten voor een totaalbedrag van 1,5 miljard dollar. Dat komt met de huidige marktwaarde van de aandelen van Zoom neer op ongeveer 420 miljoen nieuwe aandelen. Volgens analisten kan die waarde rekening houdend met het koersverloop oplopen tot 1,75 miljard dollar.

In het aanvraagdocument steekt Zoom haar bedoelingen niet onder stoelen of banken. Het verse kapitaal dient ‘ter verhoging van de marktkapitalisatie en de financiële flexibiliteit van het bedrijf’. Concreet wil Zoom die extra middelen aanwenden om enkele gerichte acquisities te kunnen uitvoeren. Namen van bedrijven worden uiteraard nog niet genoemd door de communicatiespecialist.

De Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase zou al een optie hebben verworven op een aandelenpakket ter waarde van 225 miljoen dollar. Die optie blijft dertig dagen geldig. Alle resterende aandelen komen vrij in de markt als Zoom goedkeuring krijgt.

Profiteren nu het kan

Zoom Video Communications wil natuurlijk haar slag slaan nu het bedrijf het wind in de zeilen heeft. Dankzij het succes van de videochattool sinds het uitbreken van de coronapandemie beleeft het bedrijf hoogdagen. En dat weerspiegelt zich ook in de aandelenkoers. Sinds januari 2020 is de marktwaarde van de aandelen vervijfvoudigd. Toch zijn de aandelen sinds een piek in oktober al enkele maanden aan het dalen. Misschien voelt Zoom dat de tijd aangebroken is om het succes van vorig jaar zo snel mogelijk te verzilveren.

Heb je interesse om te investeren in Zoom maar heb je geen spaarpotje van 1,5 miljard dollar om aandelen te kopen? De marktprijs van één aandeel stond bij het sluiten van de beurs gisteren op 364,63 dollar. Dat is omgerekend en afgerond 300 euro per aandeel. Een koopje.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Dossier: 2020, het jaar van Zoom

Zoom is één van de bedrijven die als winnaar uit de coronacrisis lijkt te zullen komen. Maar de weg die het bedrijf aflegde naar de top van het bedrijf was bij momenten even grillig als het jaar 2020.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here