De Lenovo ThinkBook laptops zijn speciaal ontworpen voor professionals die veel onderweg zijn voor zowel kleine bedrijven als middelgrote ondernemingen. Voor aankomend jaar kunnen we uitkijken naar de nieuwe ThinkBook Plus Gen 2 i en de al even stijlvolle ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p Gen 2 en ThinkBook 16p Gen 2 aan. Deze laptops combineren een chique ontwerp met de nieuwste technieken, gericht op de best mogelijke werkervaring.

De Lenovo ThinkBook laptops zijn speciaal ontworpen voor professionals die veel onderweg zijn voor zowel kleine bedrijven als middelgrote ondernemingen. Voor aankomend jaar kunnen we uitkijken naar de nieuwe ThinkBook Plus Gen 2 i en de al even stijlvolle ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p Gen 2 en ThinkBook 16p Gen 2 aan. Deze laptops combineren een chique ontwerp met de nieuwste technieken, gericht op de best mogelijke werkervaring.

Laptop met e-Ink

De ThinkBook Plus Gen 2 i is het paradepaardje van de nieuwe lijn zakelijke laptops in dit segment. Vergeleken met zijn voorganger is dit model op bijna alle fronten verbeterd. Zo is het e-Ink display groter geworden – de screen-to-body ratio is van 46% naar 68% gegaan. Het scherm heeft een diameter van 12 inch en beschikt over een resolutie van 2560×1600, wat overeenkomt met de resolutie van het 16:10 Low Blue Light hoofdscherm. De refreshrate is verhoogd en het scherm heeft een gebruikersvriendelijkere userinterface gekregen. Bovendien kun je verschillende productiviteitsapps starten op het scherm, zonder de laptop te hoeven openen. Er is goed gekeken naar de gebruikservaringen: niet alleen de gebruikersinterface van het e-Ink scherm is verbeterd, ook de touch-interactie is onder handen genomen. Dit model heeft een nieuwe stylus gekregen, die automatisch geselecteerde toepassingen activeert. Qua verbindingsmogelijkheden beschikt de Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i over Intel Thunderbolt 4 ports, WiFi 6 en een nieuwe optionele ThinkBook Charging Mat. De Charging Mat kan de batterij draadloos opladen, waardoor deze tot 15 uur meegaat, of tot 24 uur wanneer enkel het e-Ink-display wordt gebruikt.

Dunne Lenovo ThinkBook 13x

De compacte ThinkBook 13x i is met zijn dikte van 12,9mm een van de dunste zakelijke 13-inch laptops die je op dit moment kunt verkrijgen. Het model, dat verkrijgbaar is in Storm Gray of Cloud Gray, weegt slechts 1,2 kg. Wat betreft specificaties is de Thinkbook vergelijkbaar met de Lenovo ThinkBook Plus Gen 2 i, inclusief WiFi 6, Dolby Vision, Dolby Atmos en Thunderbolt 4 ports. Het enige verschil is het e-Ink-display. ThinkBook Plus Gen 2 i en 13x i zijn ontworpen op het Intel Evo-platform en beschikken over de 11e generatie Intel Core-processoren met een laag stroomverbruik. Daardoor kunnen ze een uitstekende snelheid leveren en beschikken ze over een fraaie batterijduur. 

Visuele krachtpatser vol communicatie

De Lenovo ThinkBook 14p en 16p beschikken niet over een Intel processor, maar draaien op de laatste AMD Ryzen Mobile Processors, De peilers van deze twee modellen zijn een professionele schermkwaliteit, snel geheugen en hogesnelheidsconnectiviteit. Ze beschikken beide over een optionele Full HD webcam, voorzien van een fysieke ThinkShutter cover, een grotere touchpad en past de achtergrondverlichting zich aan op het omgevingslicht. Er zijn bovendien speciale conference call toetsen ingebouwd. De laptops lijken gebouwd op het samenwerken en communiceren met collega’s en zakenpartners. Zo kun je gebruikmaken van ruisonderdrukking om omgevingsgeluid weg te filteren en kun je eenvoudig schakelen tussen de privémodus voor persoonlijke conferenties, de gedeelde modus voor groepsbellen en de omgevingsmodus om geluiden van een ander apparaat te delen.

De ThinkBook 14p heeft een schermdiameter van 14-inch, waarbij je kunt kiezen voor een versie met een zeer imposant 2,8K OLED Display met VESA DisplayHDR True Black technologie. Dit model weegt 1,4kg en is slechts 16,9mm dik. Diens grotere broer, de Lenovo ThinkBook 16p, beschikt over een 16-inch beeldscherm. Dit scherm kan optioneel worden aangestuurd met de volgende generatie NVIDIA GeForce RTX Laptop GPU als aanvulling op de AMD Ryzen processor. Daardoor komen grafische processen in een stroomversnelling en zijn ray tracing, AI en high-res video beter verwerkbaar. Het scherm heeft een standaard resolutie van 2560×1600 pixels, waarbij er een versie beschikbaar komt met een vooraf gekalibreerd scherm dat is gecertificeerd met de X-Rite Pantone.

In het voordeel

Als centraal zenuwstelsel van deze laptops draait de Lenovo Vantage software, die de komende maanden een paar nieuwe features krijgt. Sommige updates zullen specifiek beschikbaar zijn voor werknemers uit KMO’s die hun laptop hebben ingesteld op professioneel gebruik. Nieuwe functies zijn de toevoeging van een speciale pagina voor Meeting Manager en Creator Center, waardoor je de laptop snel kunt configureren en instellen voor online vergaderingen, creatief werk en andere toepassingen. De update zal ook Vantage Smart Performance Services naar de wereldwijde markten verspreiden, waardoor meer gebruikers toegang krijgen tot computerscans met één klik, fixes voor malware en zero-day-virusverwijdering, voor all-in-one pc-prestaties, onderhoud en beveiliging. 

Prijs en beschikbaarheid

ThinkBook Plus Gen2 i zal beschikbaar zijn vanaf mei 2021, met een startprijs vanaf  €1299.
ThinkBook 13x i zal beschikbaar zijn vanaf juli 2021, met een startprijs vanaf €1099 .
ThinkBook 14p zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2021 in geselecteerde markten.
ThinkBook 16p zal beschikbaar zijn vanaf juni 2021, met een startprijs vanaf €1099.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here