Remote working vormde de rode draad tijdens de persconferentie van HP voor CES 2021. Dit zijn de belangrijke aankondigingen.

Advertentie

CES 2021 is vannacht officieel afgetrapt. Een hele week lang zullende grote techbedrijven ons met aankondigingen om de oren slaan. Computerfabrikant HP heeft haar aankondigingen alvast gegeven via een virtuele persconferentie, zoals we de grootste technologiebeurs ter wereld dit jaar zullen moeten beleven.

Veel van de aankondigingen die de computergigant maakte stonden in het teken van de (post)-coronamaatschappij, waar afstandswerken hoogstwaarschijnlijk permanent deel van zal blijven uitmaken. Met een nieuwe lijn businesslaptops en HP’s eerste set draadloze oortjes, de Elite Wireless earbuds, wil het technologiebedrijf volledig inspelen op de noden van de hybride werknemer.

Treed toe tot de elite

De HP Elite convertible laptop-reeks krijgt er dit jaar twee uitbreidingen bij. De Elite Dragonfly G2 is met een gewicht van minder dan 1 kilogram uiterst compact. Maar onder de motorkap is het zeker geen lichtgewicht. De 11e generatie processoren van Intel voorzien 5G-ondersteuning. De laptop voldoet voor zowel grafisch als auditief aan de meest hoge kwaliteitsstandaarden. Een extra ingebouwde slimmigheid is een Tamper Lock die je laptop moet beschermen tegen diefstal. De G2 krijgt nog een geüpgradede versie, de Elite Dragonfly Max. Deze bevat heel wat features om je videovergaderingen naar een nieuw niveau te tillen, zoals een 5MP IR-camera en vier microfoons met AI-ondersteuning. Daarnaast krijgt de batterijduur een upgrade. Beide toestellen zullen vanaf februari verkrijgbaar zijn, prijzen zullen pas tegen de release bekend gemaakt worden.

Elite Dragonfly Max. Image credit: HP

Laptops zijn we ondertussen wel gewend, maar met de Elite Wireless Earbuds stort HP zich voor het eerst op de draadloze oortjesmarkt. En daar wil HP meteen een grootste entree in maken. De meest opvallende features zijn gepersonaliseerde audio tuning, aanpasbare ruisonderdrukking en voorinstellingen voor geluidsinstallaties. De oortjes bedienen kan via de Windows desktopapp of de mobiele app (Android & iOS). De Wireless Earbuds verschijnen zullen als een bundelpakket met de Elite Dragonfly Max of apart verkocht worden. Ze verschijnen wel pas in april.

Elite Wireless Earbuds. Afbeelding: HP

De Elite Wireless Earbuds zijn een leuke additie aan het productportfolio, maar de focus lag tijdens de persconferentie natuurlijk vooral op de nieuwe businesslaptops. De Elite Folio switch moeiteloos tussen laptop- en tabletmodus dankzij het pull-forward design. Het Qualcomm® Snapdragon™ 8cx Gen 2 5G CPU-platform zorgt voor ondersteuning van 5G- en Wifi 6-verbinding. De webcam met een gezichtsveld van 76° en dubbele microfoon passen zich aan aan elke werkomgeving. Het apparaat wordt bediend via een magnetisch aansluitbaar toetsenbord en de Elite Slim Active Pen. De release van de Elite Folio staat gepland voor maart.

Overige aankondigingen

Ook de EliteBook-reeks van HP krijgt met de 840 G8 Aero een interessante additie. De HP EliteBook 840 G8 Aero is ‘s werelds lichtste 14-inch mainstream zakelijke laptop en past zich feilloos aan naar veranderende werkomgevingen. Net als de Elite Dragonfly G2 en Max heeft deze laptop de nieuwste generatie Intel-chips aan boord. Samenwerken op afstand is geen probleem met de geïntegreerde 720p HD-camera, de naar buiten-gerichte derde microfoon, de topluidsprekers en de AI-gebaseerde audio. De EliteBook 840 zal rond april verschijnen.

Elitebook 840 G8 Aero. Afbeelding: HP

De Envy-reeks is gericht naar de grafische professional die de allerkrachtigste apparaten nodig heeft. Het optionele draaibare (16:10) WUXGA (1920 x 1200) multi-touch IPS-display zorgt voor een 11% groter beeld dan een traditionele 16:9-laptop. Dit is ook HP’s eerste 14-inch diagonale laptop met kleurkalibratie met Delta E <2, wat leidt tot de perfecte kleur, meteen uit de doos. Mocht je de weergave-instellingen willen aanpassen naar jouw eigen, creatieve scenario, dan is dat zo gedaan met HP Display Control. Voor een persoonlijke workflow kan je de 11e Gen Intel Core-processors en maximale NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Ti Max-Q ontwerpen aanpassen via vier verschillende instellingen in HP System Control. Het apparaat blijft koel terwijl de creatieve workflow opwarmt met een geavanceerde thermische oplossing door de IR-thermopile sensor binnen HP Performance Control. Het is mogelijk om het vermogen tussen de CPU en GPU te verdelen voor de ultieme creatieve workflow met HP Dynamic Power. Bereik dit alles met support van 16,5 uur batterijlevensduur. Envy 14 zal al in februari beschikbaar zijn.

Tenslotte kondigde HP nog een nieuwe reeks M-serie FHD monitoren aan, twee USB-C monitoren (E24u G4 en E27u G4) en een draadloze muis, de 635 Multi-Device Wireless Mouse. Deze accessoires zullen eveneens vanaf februari verkrijgbaar zijn.

Niets missen van CES 2021? Raadpleeg dan onze overzichtspagina!


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here