bitcoin

Elon Musk heeft de cryptomarkt met enkele opvallende tweets door elkaar geschud. De Bitcoin is op weg naar een nieuwe recordgrens.

Advertentie

De koers van de digitale munt Bitcoin is al enkele maanden naar nieuwe recordhoogtes aan het stijgen. Volgens experten die de markt volgen, is het slechts kwestie van tijd vooraleer de cryptomunt een nieuwe magische top gaat bereiken, die van de 25.000 dollar. Die bereikte Bitcoin al bijna op zondag, toen op een bepaald moment de koers steeg tot een niveau van 24.273 dollar voor één bitcoin (net geen 20.000 euro). Op een week tijd steeg de koers met 23 procent, de snelste stijging ooit. Ondertussen is de koers weer gecorrigeerd tot een peil van rond de 20.000 dollar, maar het heeft er alle schijn naar dat de Bitcoin haar plafond nog lang niet bereikt heeft.

Die plotse heropleving van de cryptomunt was een veelbesproken thema op sociale media. Zelfs Elon Musk mengde zich via Twitter in het debat. Dat deed de CEO van Tesla en SpaceX in zijn gekende ludieke en ongeremde stijl. Tussen enkele memes door toonde Musk zich geïntegreerd toen een cryptovaluta-expert hem vertelde dat door de Tesla-balans om te zetten van Amerikaanse dollars naar bitcoins hij zijn aandeelhouders ‘een gunst van 100 miljard dollar zou verlenen’, die kon uitgroeien tot ‘een gunst van 1 biljoen’ als andere bedrijven uit de aandelenindex S&P 500 hetzelfde zouden doen. Maar kort daarna liet hij duidelijk verstaan wat hij echt van de Bitcoin vindt:

Of de tweets van Musk een effect hebben gehad op de lichte koersdaling van Bitcoin op maandagochtend, is onduidelijk. Die kunnen evengoed een gevolg zijn van een natuurlijke marktcorrectie. Tweets van invloedrijke personen als Elon Musk kunnen zeker invloed hebben op de aandeelkoersen van bedrijven. Zo heeft Musk in het verleden al vaak de aandelen van zijn autobedrijf Tesla doen stijgen, maar ook kelderen door te tweeten.

Dogecoin

De invloed van de tweets van Elon Musk was veel duidelijker merkbaar op de koers van de ‘Dogecoin’. Dat is een Bitcoin-alternatief dat enkele jaren geleden ontstond als een internetgrap, maar waarin wel kan geïnvesteerd worden. Het was nota bene een tweet van Musk die aanleiding gaf tot de creatie van de Dogecoin. Toen Musk zijn betoog afsluit met onderstaande tweet, steeg de koers maandagochtend met 20%. Die stijging heeft de cryptomunt ook al enkele dagen weten vasthouden.

Advertentie

4 REACTIES

 1. Bitcoin is een administratiesysteem voor opslag van waarde en waardeoverdracht .
  De rekeneenheid binnen dit systeem happens to be Bitcoin. Aangezien het aantal bitcoins beperkt is maar deze praktisch oneindig deelbaar zijn zal de prijs per eenheid stijgen naarmate er meer geld binnen het systeem ligt opgeslagen.

  Een onafhankelijk decentraal systeem als Bitcoin kon alleen ontstaan in de tijd dat men cryptocurrency nog amper begreep. Er zal nooit een tweede systeem met dezelfde eigenschappen ontstaan, alles hierna is BS.

 2. Toelichting:
  Toen de totale hashpower van het netwerk klein was had een partij relatief eenvoudig een 50% aanval kunnen doen. Momenteel is het netwerk dusdanig dat een 50% aanval onmogelijk lijkt.
  Als iemand nu opnieuw een decentraal netwerk op deze wijze wil opzetten dan zal er zodra er waarde in zit een grote kans op een aanval zijn omdat de totale hashpower van het netwerk nog onvoldoende is.
  Er is dus maar 1 echt decentraal onafhankelijk transparant en veilig systeem van waarde overdracht en waarde opslag…….. dat is Bitcoin. En weldra zal men dat gaan begrijpen.

  Een nieuw cryptomuntje is binnen een half uur bedacht en gelanceerd maar dat heeft niets te maken met Bitcoin. We noemen dat een altcoin. Die kunnen een functie hebben maar stel er niet teveel van voor, meestal gebakken lucht. (Maar ook daaraan kun je soms verdienen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here