Wat mogen we volgend jaar van Synology verwachten? Synology toonde het zelf tijdens een live-event.

Advertentie

Synology heeft de goede gewoonte om aan het einde van het jaar haar nieuwste productlijn voor het aankomende kalenderjaar voor te stellen. Vandaag deed het Taiwanese bedrijf, gespecialiseerd in databeheer- en netwerkoplossingen, dat via een digitale livestream. Van software tot het opslaan van foto’s, dit zijn de belangrijkste hoogtepunten van Synology 2021 and Beyond:

DSM 7.0

De volgende grote update van het DiskStation Manager-softwareprogramma zit er al een tijdje aan te komen. In 2018 stelde Synology ‘de grootste update tot nu toe’ van haar software een eerste keer voor, maar de lancering werd herhaaldelijk uitgesteld. Sinds september was de bèta beschikbaar voor een select aantal gebruikers. De bèta wordt morgen publiek gelanceerd en is te downloaden via deze link.

DSM 7.0 maakt de prestaties en de algemene gebruikerservaring van de software een stuk beter. De Storage Manager biedt overzichtelijke informatie over de opslagsystemen, en via het Active Insights-menu kunnen notificaties ingeschakeld worden om mogelijke prestatieproblemen van de opslagpool te melden. Jasmine Wu, productmanager van het hoofdkantoor in Taiwan, gidst je in onderstaande video wegwijs door DSM 7.0:

Hybride cloud

Databeheer begeeft zich steeds meer richting de cloud. Synology is zich daar uiteraard van bewust. Hoewel de oplossingen van Synology zich vooral focussen op het lokaal opslaan en beheren van data, kan het bedrijf niet achterblijven in die trend. Hybride cloud, het combineren van lokale opslag en cloudopslag, zal dan ook één van de nieuwe domeinen zijn waarop de storagespecialist zich zal gaan toewijden. Zo wil het bedrijf haar oplossingen een ‘superboost geven voor de toekomst’:

Gegevensback-up

De specialisatie van Synology is het bewaren en beschermen van gegevens. Die weg zal het ook in 2021 blijven bewandelen. Tijdig een back-up van je data maken kan nooit kwaad, iedereen die al eens kostbare bestanden is kwijtgeraakt zal dat beamen. Synology heeft een ruim aanbod aan back-upservers, en het portfolio zal het komende jaar ook heel wat nieuwe addities krijgen:

Fotobeheer

Synology is er niet enkel voor een professioneel publiek. Synology Photos is een nieuwe oplossing die speciaal werd ontwikkeld voor professionele en hobbyfotografen voor de opslag van hun mooiste plaatjes:

De line-up voor 2021 ziet er dus alvast veelbelovend uit. Maar ook in het heden heeft Synology heel wat te bieden. Lees hier onze review van het DS920+ NAS-systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here