Lenovo

De storagedivisie van Lenovo breidt haar ThinkSystem datastorage-aanbod uit met enkele gesofisticeerde oplossingen voor databeheer in de cloud.

Advertentie

Vandaag kondigde Lenovo Data Center Group (DCG) via een digitale persconferentie nieuwe end-to-end databeheeroplossingen aan waarmee klanten van elke omvang hun data veiliger en efficiënter kunnen gebruiken van edge tot core tot cloud. Met één set tools en mogelijkheden om op een slimmere manier vooruit te komen.

“Klanten worden nog steeds geconfronteerd met uitdagingen bij het implementeren van een samenhangend databeheersysteem om gegevens efficiënter te analyseren en te verwerken”, aldus Stuart McRae, Executive Director en General Manager Storage, Lenovo Data Center Group. “Lenovo’s unieke state-of-the-art databeheerarchitectuur, in combinatie met de meest betrouwbare ThinkSystem-servers in de branche, stelt klanten in staat om Analytics en AI te versnellen dankzij slechts één platform.”

Data-inzichten versnellen

Het nieuwe Lenovo ThinkSystem DM5100F biedt hoogwaardige NVMe-opslag met lage latentie voor een betaalbare prijs. Hierdoor kunnen klanten van elke omvang hun analyses en AI-implementaties verbeteren, terwijl de toegang van applicaties tot data wordt versneld. De opslagsystemen van de Lenovo DM-serie bevatten nu nieuwe S3 object-ondersteuning voor een gezamenlijk en geïntegreerd databeheer-platform van de volgende generatie.

ThunkSystem DM5100F. Afbeelding: Lenovo Data Center Group

Met dit platform kunnen klanten alle soorten data (blok, bestand en object) beheren en analyseren binnen één opslagplatform, waardoor de verwerking van data-analyse wordt versneld en de infrastructuurkosten worden verlaagd. Deze verbeteringen creëren uitgebreide databeveiligingsmogelijkheden, met transparante failover en native beheer van objectopslag. Bovendien kunnen klanten met opslag uit de Lenovo DM-serie cold-data tiering toevoegen van harde schijven naar de cloud of data dupliceren naar de cloud. Dit maakt een economische multi-cloudstrategie voor opslag mogelijk, waardoor de totale kosten van databeheer worden verlaagd.

Kosten van databeheer verlagen

Om de kosten voor databeheer te helpen verminderen, levert Lenovo een verbeterde Lenovo ThinkSystem Intelligent Monitoring 2.0-softwareoplossing, een cloudgebaseerd beheerplatform dat AI gebruikt om de zorg en optimalisatie van Lenovo’s ThinkSystem-opslagomgeving te vereenvoudigen en te automatiseren. Klanten kunnen de opslagcapaciteit en -prestaties voor meerdere locaties bewaken en beheren vanuit een enkele cloudgebaseerde interface, problemen voorspellen voordat ze zich voordoen en voorgeschreven richtlijnen ontvangen.

Om de prestaties van de applicaties van klanten verder te versnellen, kondigt Lenovo de nieuwe Lenovo DB720S Fibre Channel Switch aan. Deze switch biedt 32 Gbps en 64 Gbps opslagnetwerken, wat een hogere snelheid en 50 procent lagere latentie oplevert dan eerdere generaties. De DB720S levert een autonome SAN-infrastructuur met zelflerende, zelfoptimaliserende en zelfherstellende mogelijkheden, wat leidt tot minder downtime en een vereenvoudigd opslagnetwerkbeheer.

DB720S Fibre Channel Switch. Afbeelding: Lenovo Data Cente Group

Betaalbare en flexibele oplossingen

Terwijl AI zich verplaatst van het rijk van onderzoek en wetenschap naar het leveren van inzichten en automatisering voor ondernemingen, richt Lenovo zich op samenwerking en het mogelijk maken van deze waarde voor bedrijven van elke omvang. Lenovo heeft onlangs samengewerkt met NetApp en NVIDIA om een ​​referentie-architectuur voor een AI-trainingssysteem te publiceren. De architectuur combineert ThinkSystem SR670-servers met NVIDIA GPU’s en ThinkSystem DM5000F All-Flash-opslag, om het giswerk bij het optimaliseren van een AI-platform te helpen voorkomen.

Het databeheerportfolio van Lenovo, inclusief de opslagoplossingen uit de DM-serie, is beschikbaar via Lenovo TruScale Infrastructure Services. Bovendien hebben Lenovo en SAP onlangs een nieuwe OPEX privéclouddienst aangekondigd, ook beschikbaar via Lenovo TruScale.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here