microsoft 365

Techreus Microsoft leverde met zijn productiviteitssoftware de mogelijkheid aan bedrijven om te zien hoe vaak hun werknemers een bepaalde dienst gebruikten.

Advertentie

Microsoft past zijn Productiviteitsscore-functie in Microsoft 365 aan. Dat heeft het bedrijf beloofd in een blogpost op zijn website. Deze kwam er na kritiek rond de mogelijke schending van privacy door de software. De preview-functie werd in oktober toegevoegd om een beter zicht te krijgen op de manier waarop werknemers technologie opnemen en gebruiken.

Al snel volgde er de nodige kritiek op de software van de Amerikaanse techreus. Volgens critici kan de software bedrijven in staat stellen om een zicht te hebben op wat de werknemers juist doen. Aangezien de data steeds gelinkt werd aan een specifieke gebruikersnaam bleken bedrijven binnen te kunnen kijken bij de individuele productiviteit. Microsoft toonde in een demonstratievideo zelf al hoe een organisatie kon zien op welke dagen er door werknemers werd gemaild, gechat en hoe vaak ze werden vermeld in mails. Aan de hand van deze handelingen werden werknemers vervolgens gequoteerd op een score op 100.

Bye, Big Brother

Microsoft laat weten dat het de software wel behoudt, maar dat er wijzigingen worden doorgevoerd. Zo blijft de Productiviteitsscore-tool bestaan, maar wordt deze aangepast: “Vanaf nu worden de communicatie, meetings, inhoudelijke samenwerking, teamwork en mobiliteitsmaatregelen in de Productiviteitsscore enkel geaggregeerde data op het bedrijfsniveau,” aldus Jared Spataro, vice-president van Microsoft 365. Individuele scores van werknemers zijn dus niet meer zichtbaar. Ook de interface van de software krijgt een herwerking. Daarmee wil Microsoft de nodige duidelijkheid scheppen rond het eigenlijke nut van de software, namelijk een beeld vormen van hoe technologie wordt omarmd en geïmplementeerd door de werknemers.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here