6G in ontwikkeling

6G zit eraan te komen, en technologiebedrijven Apple, LG en Google stappen mee in een industrie-alliantie om aan de ontwikkeling ervan bij te dragen.

Advertentie

Technologiereuzen Apple, Google en LG zijn bevestigd als deelnemers aan de Next G Alliance. Dit samenwerkingsverband, dat door de Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) werd opgericht, wil de mobiele technologie verder ontwikkelen en een kader te vormen voor bijkomend onderzoek. Dat meldt ATIS in een persbericht op zijn website.

Deze alliantie werd vorige maand door ATIS in het leven geroepen. Het hoofddoel van de Next G Alliance is het bundelen van de krachten om 6G zo efficiënt mogelijk uit te rollen. Met een roadmap willen ze de ontwikkeling van 6G van begin tot einde in kaart brengen. Ook willen ze een kader uitwerken waarbinnen onderzoek gevoerd kan worden.

Niet wat vroeg?

De ontwikkelingen kunnen voor veel mensen zeer voorbarig lijken. Apple en Google hebben slechts recent hun eerste reeks smartphones op de markt gebrachten die 5G ondersteunen. De oprichting van de alliantie heeft vooral als doel om de ontwikkelingen van 6G binnen een Noord-Amerikaanse invloedssfeer te houden. Dat is ook te zien aan de aanwezigheid van verscheidene grote Amerikaanse en Canadese telecomoperatoren, zoals Verizon, T-Mobile en AT&T. Hiermee willen ze een (Noord-)Amerikaans leiderschap binnen de vooruitgang van de 6G-technologie houden om eventuele Chinese concurrenten voor te zijn. Zo heeft Huawei reeds aangekondigd dat het al onderzoek aan het uitvoeren is rond de ontwikkelingen van 6G.

Naast De drie grote bedrijven zijn er nog een reeks andere bekende deelnemers, zoals Facebook, Samsung, Nokia, Intel en Hewlett Packard Enterprise. De eerste vergadering van deze alliantie vindt vandaag op 16 november plaats. De eerste werkgroepen worden verwacht van start te gaan begin 2021. We vermoeden echter dat de technologie nog wel even op zich zal laten wachten, en dat we er pas in 2030 mee aan de slag kunnen.

Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here