Het B2B-telecombedrijf Citymesh heeft een samenwerking gesloten met Proximus die het in staat stelt mobiele en vaste internetdiensten uit te rollen via het netwerk van Proximus.

Advertentie

Citymesh heeft op haar website aangekondigd dat het een nieuwe overeenkomst heeft gesloten met sectorgenoot Proximus. Het West-Vlaamse bedrijf heeft zich als nichespeler opgewerkt in het aanbieden van netwerkoplossingen voor bedrijven. Ze noemen zichzelf de vierde speler in de Belgische telecommarkt, na de gevestige waarden Proximus, Telenet en Orange. Citymesh was lange tijd vooral gespecialiseerd in wifi-netwerken, maar het bedrijf verkreeg in mei dit jaar ook haar licentie voor 4G.

Aan de hand van Proximus kan Citymesh haar internetdiensten uitbreiden tot voorbij de grenzen van private netwerken. Het bedrijf zal daarvoor mogen steunen op de openbare netwerkinfrastructuur van Proximus voor de mobiele dekking. Een MVNO-configuratie (Mobile Virtual Network Operator) moet continuïteit van spraak- en smsdiensten op de private 4G- of 5G-netwerken garanderen. Wat het vaste netwerk betreft, zal Citymesh zijn klanten internet- en Explore-connectiviteit kunnen aanbieden en tevens wholesaleproducten van Proximus voor spraak doorverkopen.

“Citymesh streeft ernaar uit te groeien tot de vierde operator in België, met een duidelijke focus op industriële use-cases. Deze overeenkomst breidt onze flexibiliteit op mobiel vlak uit tot buiten het privénetwerk van de klant en stelt ons in staat om sterke geïntegreerde publieke en private telecomdiensten aan te bieden.”

Mitch De Geest, CEO

Gigabitconnectiviteit

Door haar netwerk open te stellen, wil Proximus een open houding ten aanzien van andere spelers in de markt illustreren. De telecomreus heeft de ambitie om gigabitconnectiviteit te leveren aan uiteenlopende partners. “Deze overeenkomst illustreert ons verlangen om een open referentienetwerk te bouwen ten behoeve van het hele land. Door actief gesprekken aan te gaan met verschillende spelers uit de sector, willen we het volledige potentieel van enkele van onze belangrijkste troeven uitspelen en de Belgische economie de best mogelijke gigabitconnectiviteit bieden. We zijn zeer blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten met een ervaren, ambitieuze en innovatieve partner als Citymesh.”, zegt Geert Standaert van Proximus over het akkoord met Citymesh.

Zowel Proximus als Citymesh zijn in de running voor een definitieve 5G-licentie. Door een grappig toeval heeft Citymesh in feite al toegang tot het Europese 5G-spectrum. Het gedeelte op de frequentieband dat het West-Vlaamse bedrijf in bezit heeft werd in 2017 door de Europese Unie gekozen als voorkeursfrequentie voor 5G-netwerken op te bouwen.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here