Microsoft-Teams

Net zoals bij de mobiele app zal het binnenkort mogelijk zijn om in de desktopapp van Microsoft Teams tussen accounts te wisselen. De functie rolt dit jaar nog uit.


Update 06/11: Na het uitlekken van het nieuws heeft Microsoft op de Roadmap-pagina toegevoegd dat het voorlopig enkel gaat om de ondersteuning van één zakelijk en één persoonlijke account. Ondersteuning voor meerdere zakelijke accounts zou nog wel volgen.


Update 05/11: Microsoft heeft de feature toegevoegd aan haar Office 365 Roadmap, waar je een overzicht kan vinden van nieuwe functies die de verschillende toepassingen in het Office 365-pakket gaan krijgen. Bij de beschrijving is te lezen dat je in staat zal zijn om meerdere accounts toe te voegen aan de desktopapp, je profielfoto te veranderen en via de instellingen te wisselen tussen die accounts. Sinds de zomer bestaan die functies al voor de mobiele app van Teams.

Onder Teams-gebruikers bestaat er al jarenlang grote vraag naar de optie om tussen accounts te wisselen. Dat leiden we af uit een pagina in het UserVoice-forum, waar gebruikers ideeën of wensen voor nieuwe functies kunnen opgooien. In januari 2017 werd dit idee al geplaatst en het heeft inmiddels al bijna 30.000 likes. Het duurde wel tot juli dit jaar vooraleer er reactie op kwam vanuit Microsoft. Een medewerker reageerde toen dat Microsoft de functie had toegevoegd aan de mobiele app van teams, en dat de desktopapp nog zou volgen.


In de roadmap staat er voorlopig nog ‘in ontwikkeling’ bij die nieuwe feature. De functie zou wel nog in december dit jaar moeten uitrollen. Microsoft Teams is één van de populairste videoconferentietools. Tijdens de eerste golf van de pandemie steeg het aantal dagelijkse gebruikers naar 75 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here