Lenovo

De patentenstrijd met Nokia loopt nog, maar een Duitse rechter heeft het verkoopverbod bevroren tot de zaak definitief beslist is.

Advertentie

Lenovo kwam op 22 oktober met het verrassende nieuws naar buiten dat het geen computers, tablets en laptops meer ging verkopen in Duitsland. Dat moest de computerfabrikant noodgedwongen doen nadat Nokia hen had aangeklaagd voor patentschending. Nokia bezit namelijk licenties op de videocodecsoftware H.264 die in de computers zit voor het afspelen van video’s. Lenovo gebruikt deze software wel, maar betaalt hier niet de juiste prijs voor, zo luidt het standpunt van Nokia.

De Duitse rechtbank gaf Nokia dus gelijk, maar Lenovo tekende beroep aan tegen de uitspraak. Daar stemde een rechter in de stad München dan weer mee in. Die besliste om de verkoopstop tijdelijk te bevriezen totdat het beroep correct behandeld is. Dat bevestigde Lenovo aan de Duitse krant Heisse. Sinds maandag verkoopt het haar producten opnieuw via haar Duitstalige website. Ook zijn ze weer begonnen met het bevoorraden van winkels.

De strijd gaat verder

Daarmee is de kous nog verre van af tussen Nokia en Lenovo. Toch is Lenovo redelijk optimistisch dat zij de laken in hoger beroep naar haar kant kan trekken. Volgens Lenovo is de rechtszaak puur een middel van Nokia om extra inkomsten te verwerven. Het Finse bedrijf heeft ook een aanklacht lopen tegen autofabrikant Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, voor het gebruik van dezelfde software. A story to be continued.

De rechtszaak heeft overigens enkel betrekking op de verkoop van Lenovo in Duitsland. In de Benelux kan je dus wel nog gewoon producten van de fabrikant blijven aankopen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here