Gisteren kwam de koers van de bitcoin weer boven het niveau van 13.800 dollar uit. Kennen cryptomunten een nieuwe heropleving?
De cryptomunt Bitcoin zit opnieuw in de lift. De Bitcoin stond gisterenavond gewaardeerd op 13.858 dollar. Dat is het hoogste punt dat de cryptmunt bereikt heeft sinds 2018. Analisten reageren met veel enthousiasme op dit nieuwe prijspunt. Er luiden voorspellingen dat de Bitcoin aan een nieuwe hoogconjunctuur kan beginnen. Daarvoor zou de kaap van 14.000 dollar een belangrijke benchmark kunnen zijn.
Toch is het koersverloop van cryptomunten zoals Bitcoin vaak zeer grillig en moeilijk om op lange termijn te voorspellen. Het hoogste peil ooit werd bereikt in 2017, toen één Bitcoin maar liefst 20.000 dollar waard was. Toen leek de Bitcoin nog één van de meest interessante beleggingen te zijn. Maar vanaf dan stortte de markt langzaam maar zeker in, en op haar laagste peil was de Bitcoin zelfs geen 3000 dollar meer waard. Een heropleving in 2019 was ook niet van blijvende duur.
Nieuw momentum dankzij PayPal
Toch lijkt er wel degelijk iets te gebeuren in de markt van digitale valuta wat voor een nieuw momenten kan zorgen voor Bitcoin en andere munten. Er is een vernieuwde interesse gekomen vanuit financiële dienstverleners in de munt. Een Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investments maakte deze zomer bekend een investeringsfonds op te richten rond bitcoins.
Fintechgigant PayPal gaat ook Bitcoins via een ‘crypto wallet’ gaan ondersteunen op het betaalplatform. Dat zal het commerciële gebruik van de Bitcoin een serieuze boost geven, wat cryptovaluta ook toegankelijker zal maken voor particulieren. Er zijn dus redenen om aan te nemen dat de koers van de Bitcoin in de komende periode nog gaat stijgen, wie weet zelfs weer richting de piek van 2017. Maar zal de bubbel ook deze keer weer doorprikt worden?
[…] koers van de digitale munt Bitcoin is al enkele maanden naar nieuwe recordhoogtes aan het stijgen. Volgens experten die de markt volgen, is het slechts kwestie van tijd vooraleer de cryptomunt een […]
[…] we wel opmaken dat het niet de bedoeling is om er een cryptomunt van te maken. De ECB wil daarmee de waarde van de digitale euromunt verzekeren. Iets wat onmogelijk is bij […]