orange belgium

De telecomoperator boekte mooie commerciële successen tijdens het afgelopen kwartaal, en wist heel wat nieuwe mobiele en televisieklanten te strikken.

Advertentie

Orange heeft haar financiële resultaten van het derde kwartaal bekend gemaakt. Het telecombedrijf deed op vele vlakken beter dan dat de analisten voorspelden. Vooral commercieel kende de uitdager van Telenet en Proximus een goede periode. De afgelopen maanden kreeg Orange er 21.000 nieuwe klanten voor haar mobiele abonnementen. Ook het Love Duo-pakket, een combinatie van breedbandinternet en digitale televisie, deed het opvallend goed met 17.000 nieuwe klanten.

Je zou verwachten dat al die nieuwe klanten tot een omzetstijging leiden, maar dat is verrassend genoeg niet het geval. Dat komt omdat de inkomsten uit de mobiele abonnementen sterk daalden. Er worden veel minder sms’en verstuurd en ook de inkomsten uit roaming vallen door het beperkt aantal reizen bijna volledig weg. De omzet bleef in vergelijking met een jaar geleden ongeveer constant op 335,3 miljoen euro. Dat is wel hoger dan de 325 miljoen euro die voorspeld werd.

Over de hele lijn kon Orange een mooi financieel rapport voorleggen. De brutobedrijfswinst EBITDA (of EBITDAal dat Orange gebruikt om leasekosten mee in rekening te nemen) steeg met 7% tot 89,4 miljoen euro, en de nettowinst bedroeg 21,4 miljoen euro. Hier rekenden de analisten op 20 miljoen euro.

Start Walking 5G

Gisteren kondigde Orange het project ‘Start Walking 5G’ aan. Daarmee wil de telecomoperator nog voor de definitieve licenties heeft toegekend al volop inzetten op 5G. Het programma dient om bedrijven al eens te laten proeven van 5G en hen de meerwaarde ervan te laten inzien. Zo zal Orange de commerciële uitrol op volle snelheid kunnen aanvangen van zodra zij daar groen licht voor krijgen van het BIPT.


Geen velden gevonden.

Gerelateerde artikelen

Orange Start Walking 5G: wat heeft 5G te bieden voor de Belgische industrie?

We kwamen het te weten tijdens Start Walking 5G, een virtueel evenement georganiseerd door telecomoperator Orange.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here