Edward Snowden

Na zijn onthullingen over spionagepraktijken bij de NSA moest Edward Snowden naar Rusland vluchten. Daar woont hij intussen 7 jaar.

Advertentie

Na zes maanden van papierwerk heeft de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden dan toch een permanente verblijfsvergunning gekregen.

De Russische overheid heeft de verblijfsvergunning van Snowden omgezet naar een permanente, indien gewenst kan Snowden ook een Russisch paspoort aanvragen. Dat heeft zijn advocaat aan Reuters laten weten.

Edward Snowden

De Amerikaanse klokkenluider woont al sinds 2013 in Rusland. Na de onthullingen werd hij door de Amerikaanse overheid aangeklaagd voor spionage. Om die straffen te ontlopen vluchtte Snowden naar Rusland, waar hij een asielaanvraag deed. De voorbije zeven jaar kon hij daar verblijven telkens met een tijdelijke verblijfsvergunning die opnieuw moest aangevraagd worden.

De toelating tot een permanent verblijf opent ook deuren voor de informant. Zo kan hij, indien gewenst, een Russisch paspoort aanvragen. Maar daar zou hij momenteel geen interesse in hebben.

Het is immers al jaren zijn bedoeling om terug te keren naar de Verenigde Staten. Op voorwaarde dat hij een eerlijk proces krijgt natuurlijk. Tot die tijd zal de klokkenluider in Rusland verblijven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here