KPN 5G

Ook KPN kiest voor Nokia/Ericsson om zijn 5G-netwerk uit te bouwen. De deal is rond maar er zijn geen financiële details bekend.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het begint ondertussen duidelijk te worden. Huawei verliest terrein als het op 5G aankomt. Steeds meer Europese providers kiezen voor een Europees alternatief. En dan is de keuze voor de combinatie Nokia/Ericsson snel gemaakt natuurlijk. Nadat vorige week Orange & Proximus lieten verstaan Nokia te verkiezen boven Huawei, laat ook de Nederlandse provider KPN nu weten voor Nokia/Ericsson te kiezen.

KPN 5G

Er blijken te veel bezorgdheden te zijn over de hardware van het Chinese Huawei. Al zijn er niet gemakkelijk harde bewijzen, het blijft een slag in het gezicht van de smartphone- en netwerkproducent. Het bedrijf wordt al geweerd door de V.S. en in Washington lieten ze heel duidelijk verstaan dat als KPN kiest voor Huawei het land kwetsbaar zou zijn voor spionage.

Maar ook daar lijken niet meteen harde bewijzen voor te zijn. De V.S. wil natuurlijk vooral zijn eigen markt beschermen. In april vorig jaar liet KPN al weten dat het voor een Europese netwerkleverancier zou kiezen. Vandaag is die deal officieel bekend gemaakt. De deal met Ericsson is rond en net zoals bij Orange of Proximus zijn er geen financiële details openbaar gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here