In alle stilte heeft Carl Pei OnePlus verlaten, het smartphonebedrijf dat hij zelf mee oprichtte. Hij zou vermoedelijk een nieuw bedrijf willen oprichten.

Advertentie

Het nieuws kwam op eerder bizarre wijze aan het licht. Een Reddit-gebruiker met de gebruikersnaam Jon Sigur postte in een fanpagina van het smartphoneplus enkele screenshots van de nieuwste organisatorische structuur van OnePlus. Daar ontbrak de naam van Carl Pei, die samen met huidig CEO Eric Lau het bedrijf stichtte in 2013.

Dat deed vermoedens oprijzen dat Pei, die binnen de organisatie de rol als directeur van OnePlus Global opnam, het bedrijf zou hebben verlaten. Dat nieuws werd ook bevestigd door AndroidCentral, dat het van twee interne bronnen binnen OnePlus hoorde. Blijkbaar zou Pei zelfs al enkel weken geleden zijn opgestapt. Hoewel er nog een officieel statement moet komen van zowel OnePlus als Pei zelf, zou Pei de ambitie koesteren om een nieuw, onafhankelijk hardwareproject te starten.

Ongelukkige timing

Het uitlekken van dit nieuws komt voor OnePlus niet op het beste moment. Morgen stelt het bedrijf namelijk haar nieuwste vlaggenschipsmartphone OnePlus 8T. Mogelijk heeft OnePlus het vertrek van Pei nog niet officieel bekend gemaakt omdat het de aandacht niet van de aankondiging niet wilde afleiden.

Daarnaast zal de nieuwe budgetsmartphonereeks OnePlus Nord nog voor het einde van dit jaar worden uitgebreid met twee modellen. Het was nota bene Carl Pei die aan de grondslag voor deze nieuwe productlijn. Na de lancering van de eerste OnePlus Nord in juli verdween Pei wel volledig van de voorgrond. Vermoedelijk zat het vertrek er dus al wel een tijdje aan te komen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here