Apple Store gaat leveren
BANGKOK, THAILAND - 13 Dec, 2018: Exterior view of Apple Store Bangkok Branch at ICON SIAM in the night time. New Apple Flagship store and Landmark of Bangkok at night time with motion blur of many tourist in front.

Apple gaat binnenkort van start met het versturen van iOS-toestellen vanuit hun eigen verkooppunten om ze sneller bij klanten te krijgen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Apple, de Amerikaanse techreus uit Californië, maakt binnenkort gebruik van zijn eigen netwerk van verkooppunten als distributiecentra. Op deze manier willen ze hun producten sneller bij klanten krijgen. In plaats van de producten vanuit fabrikanten in China of lokaal gelegen warenhuizen te sturen, worden ze nu verzameld in een Apple Store en van daaruit naar de klanten verzonden. Dit meldt Bloomberg.

Volgens het bericht wil Apple een nieuw distributiemodel uitproberen. Zo zal het zijn bijna driehonderd winkels in de Verenigde Staten en Canada aanspreken om in de lokale leveringen te voorzien. Deze leveringen zouden zich volgens de eerste plannen in een straal van ongeveer 160 kilometer rond de Apple Store bevinden. Het bedrijf zou naar verluidt eerder dit jaar al van start zijn gegaan met de implementatie van het systeem in enkele winkels. Deze aanpassing van Apple zou dan ook direct gelinkt zijn aan de lancering van de iPhone 12, die waarschijnlijk op 13 oktober zal plaatsvinden.

Volgende dag geleverd

Veel verandering gaan klanten volgens Apple niet merken. De verandering zou zich voornamelijk intern voordoen en daardoor niet zichtbaar zijn voor het grote publiek. Het grote resultaat zou zijn dat Apple hiermee zijn iPhones na de lancering veel sneller en gerichter bij klanten kan leveren. Pakketjes zouden de dag na de bestelling al bij de klanten thuis geleverd kunnen worden. Klanten van Apple krijgen echter niet zelf de keuze of ze op deze manier hun pakketjes bezorgd willen krijgen.

Ook wil het bedrijf hiermee inspelen op de vermindering van de bezoekersaantallen waar de fysieke winkels nu onder lijden, door de Covid-19-pandemie. Of Apple dit ook wil uitrollen naar andere delen in de wereld is voorlopig nog onbekend.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here