PayPal straft gebruikers met een 'boete' van 12 euro als je een jaar geen gebruik hebt gemaakt van je rekening. Gebruikers zijn niet op de hoogte.

Advertentie

In de nieuwe gebruikersvoorwaarden van PayPal staat een bijzondere nieuwe regel. Wie zijn account een jaar lang niet gebruikt, moet voortaan 12 euro betalen. Dat heeft Test Aankoop ontdekt in de nieuwe gebruikersvoorwaarden van de betaaldienst.

PayPal inactiviteit

De nieuwe regels gelden voor zowel Belgen als Nederlanders. Op de 59e pagina van de voorwaarden schrijft de betaaldienst dat het het recht heeft om gebruikers een kost te doen betalen bij inactiviteit. Op die manier wil het waarschijnlijk ook gebruik gaan pushen.

PayPal omschrijft de inactiviteit als “niet ingelogd op uw PayPal-rekening of op een andere manier uw PayPal-rekening heeft gebruikt om geld over te maken, te ontvangen of op te nemen”.

Wie dus een inactief account heeft kan er beter voor zorgen dat je het afsluit voor 16 december, zo schrijft Test Aankoop. De betaaldienst heeft rond de nieuwe regels nauwelijks iets gecommuniceerd. Heel wat rekeninghouders zijn niet op de hoogte van deze regel.

PayPal afsluiten

Wie de betaaldienst niet vaak gebruikt kan hem dus maar beter afsluiten. Ga daarvoor naar de website en log in met je gegevens. Als je bent ingelogd klik je rechtsbovenaan op het instellingenwieltje. Onder het tabje rekeningopties heb je een optie je rekening sluiten. Rechts daarvan staat de knop om je rekening definitief te sluiten.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here