Proximus 5G Nokia

Orange en Proximus hebben gekozen voor Nokia/Ericsson om hun bestaande- en 5G-netwerken uit te bouwen.

Net zoals Orange vandaag het nieuws naar buiten bracht, komt ook Proximus deze ochtend met het nieuws te hebben gekozen voor Nokia als 5G-partner.

Na de negatieve berichtgeving rond Huawei lijken zowel Proximus als Orange ervoor te hebben gekozen om niet langer in zee te gaan met de Chinese leverancier van netwerktechnologie. De twee Belgische telecomproviders gaan dus voor een Europese aanpak.

Proximus 5G

Vorig jaar is Proximus gestart met de procedure voor de geplande vernieuwing van zijn mobiele RAN- en Core-apparatuur, met een duidelijk doel voor ogen: de leidende positie van Proximus op het vlak van mobiele netwerken verzekeren, vandaag en in de toekomst.

Voor het RAN-gedeelte werd Nokia geselecteerd om het bestaande 2G/3G/4G-netwerk van de provider tegen 2023 geleidelijk te moderniseren. Tegelijkertijd zal Nokia een belangrijke partner zijn bij de uitrol van het 5G-netwerk.

Ericsson

Voor het Mobile Data Core-gedeelte werd Ericsson geselecteerd, omdat het zich onderscheidt met zijn dual-mode 5G Core. Deze geavanceerde oplossing is van bij het ontwerp cloud-native en ze ondersteunt 5G NR Stand-Alone (SA)- en Non-Standalone (NSA)-, 4G-, 3G- en 2G-technologieën.

De keuze voor Nokia en Ericsson volgt op een grondig en competitief selectieproces gebaseerd op technologische, operationele, financiële en milieugerelateerde criteria.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here