Orange Belgium 5G Nokia

Orange Belgium koos Nokia voor de geleidelijke modernisatie van zijn bestaande 2G/3G/4G-mobiele radionetwerk en voor de uitrol van 5G.

Na een zware selectieprocedure werd Nokia als partner geselecteerd, op basis van technologische, operationele en financiële criteria. Orange Belgium zal zijn bestaande 2G/3G/4G-radionetwerk volledig upgraden tegen 2023. Daarnaast gaat Orange Belgium van start met de uitrol van 5G, afhankelijk van de frequentiebeschikbaarheid en de opgelegde restricties betreffende elektromagnetische velden.

Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium, laat met trots weten: “We zijn opgetogen weer met Nokia te mogen samenwerken om een best-in-class, energiezuinig en toekomstbestendig mobiel radionetwerk uit te rollen in België,

Orange investeert

Die evolutie is noodzakelijk om de best mogelijke connectiviteit te garanderen en verzadiging op de bestaande netwerken voor zijn klanten te voorkomen, maar ook om bedrijven de kans te geven om volop gebruik te maken van de industriële mogelijkheden die 5G biedt.

oor Ericsson – dat al kan werken met 5G-radio-infrastructuur in NSA-modus (non-standalone). Tegelijk bereidt het bedrijf zijn kernnetwerk voor om in de toekomst ook standalone 5G (SA 5G) te ondersteunen, met als doel in een tweede fase de end-to-endfuncties van full 5G (o.a. network slicing en gegarandeerde prestaties) beschikbaar te maken.

Daarmee wil de telecomprovider een hypermodern en toekomstbestendig mobiel netwerk uitbouwen. Het nieuwe netwerk zal Orange Belgium ook helpen om zijn CO2-reductiedoelen te realiseren, want 5G-infrastructuren zijn een pak energiezuiniger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here