Apple Store verwijdert producten

Apple heeft in stilte alle producten van derde partijen uit zijn winkels verwijderd in afwachting van de lancering van eigen toestellen.

Advertentie

Apple zette de verkoop van hoofdtelefoons en draadloze speakers van derde partijen stop, zo meldt Bloomberg. Het tech-bedrijf uit Cupertino heeft abrupt alle audioproducten van Bose, Logitech en Sonos uit de fysieke en digitale winkelrekken gehaald. Deze actie van Apple zou te verklaren zijn door het feit dat het bedrijf een eigen reeks audioproducten wil uitrollen.

Techreus Apple bood lang hardware van derde partijen aan op zijn website. Bezoekers die nu deze toestellen zoeken op de website of in de winkels zullen met lege handen komen te zitten. Alle speakers en hoofdtelefoons van Bose, inclusief hun populaire noise-cancelling hoofdtelefoon, speakers van Logitech en de laatste smart speaker van Sonos zijn eind vorige maand verdwenen uit de online winkel. Ook in de fysieke winkels werden deze toestellen verwijderd.

Eigen audioproducten

Er circuleert al enige tijd het nieuws dat Apple een eigen reeks producten op de markt wil brengen. Hiermee wil het zijn plaats in de audiomarkt opeisen. Apple zou als toevoeging op de AirPods een eigen reeks over-earhoofdtelefoons uitbrengen. Geruchten van de AirPods Studio doen dan ook al enige tijd de ronde, en er wordt verwacht dat deze reeks dit jaar nog wordt vrijgegeven. Ook zou er een nieuwe, kleinere versie van de HomePod smartspeaker worden vrijgegeven.

Sinds 5 oktober zijn er enkel nog AirPods en AirPods Pro te bestellen, naast de toestellen van Beats, die mee onderdeel uitmaken van Apple. Qua smart speakers biedt het enkel nog de HomePod en Beats Pill+ speaker aan. Producten en accessoires die niet in hetzelfde vaarwater zitten als de reeksen die Apple wil uitbrengen blijven natuurlijk nog steeds beschikbaar.

In 2014 zagen we al een gelijkaardige beweging van Apple, toen het bedrijf de wearables van Fitbit uit de rekken haalde. Dit gebeurde na de aankondiging van de Apple Watch. Enkele jaren terug haalde het al producten van Bowers & Wilkins van hun website. Eerder dit jaar moest Bang & Olufsen eraan geloven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here