Google workspace

Google heeft aangekondigd dat het zijn G Suite, een reeks productiviteitsprogramma’s die voornamelijk aan bedrijven zijn gericht, gaat rebranden.

Advertentie

Google, het bedrijf achter de populaire zoekmachine, heeft een rebranding en herontwerp van G Suite aangekondigd. G Suite, dat bestaat uit een reeks online applicaties voor bedrijven zoals Gmail, Drive, Docs en Meet, krijgt de nieuwe naam Google Workspace. Naast een herontwerp van de logo’s voegt Google ook een reeks functies toe aan deze producten om ze nog meer met elkaar te integreren.

G Suite, dat door Google als betaalde bedrijfssoftware werd gelanceerd in 2016, wil met Workspace een nieuwe weg inslaan en directer concurreren met de applicaties van Microsoft. De rebranding is ook geen grote verrassing, aangezien het bedrijf eerder dit jaar al een diepere integratie en samenwerking tussen de verschillende applicaties had aangekondigd. Met het lanceren van deze nieuwe tools heeft Google de dienst dan ook van een volledige make-over met een nieuwe naam en aangepaste logo’s voorzien.

Nieuwe functies

Naast herwerkte logo’s heeft Google vandaag ook een boel nieuwe functies getoond voor Workspace. Nog niet alle functies zijn momenteel beschikbaar, maar Google is van plan deze op korte termijn allemaal uit te rollen. Google zet zich volledig in op integratie tussen de verschillende programma’s en diensten zoals Chat, Rooms en Meet, wat het reeds eerder deze zomer had aangekondigd, en dat blijkt uit deze upgrade. Gmail zou de dienst worden waar alle andere applicaties op uitkomen.  

Gebruikers kunnen nu korte previews te zien krijgen van documenten die zijn toegevoegd aan andere bestanden waarin ze werkzaam zijn. Ze krijgen de komende maanden ook de mogelijkheid om samen te werken met gasten in de Chat-kamers. Hier zou je dan ook bestanden van Docs, Sheets en Slides kunnen opstarten uit het chatvenster, of gewoon een videocall beginnen. Chat en Gmail beschikken al over een functie waarmee je videocalls van Google Meet in die diensten kan uitvoeren. Google wil dit nu de komende maanden verder uitbreiden naar Docs, Sheets en Slides.

Qua prijs verandert er weinig, op een extra betalingsplan na. De goedkoopste optie, Business Starter, begint met een maandelijkse prijs van €5,20,-. Bedrijven die een upgrade willen, kunnen kiezen voor het Business-plan, dat neerkomt op €10,40,- en meer opslag aanbiedt. Als extra heeft Google hier nog een extra betalingsplan toegevoegd, Business Plus, dat met een prijs van €15,60 per maand extra veiligheidsfuncties bevat.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here