Mijn Burgerprofiel Solid

De Vlaamse Overheid investeert in een nieuwe cloudoplossing. Via Solid kunnen burgers en bedrijven in Mijn Burgerprofiel al hun data centraal opslaan en beheren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Vlaamse overheid werkt aan een eigen Solid-kluis. Dat heeft minister-president Jan Jambon deze week laten weten. Het gaat om een eigen ‘datanutsbedrijf’ waarbij de Vlaamse Overheid de data van burgers beter en efficiënter wil gaan beheren. Dat project is gebaseerd op een idee van de uitvinder van het wereldwijde web, Tim Berners-Lee. Volgens Jan Jambon zal Vlaanderen binnenkort ook uitblinken in datatech.

Solid: Mijn Burgerprofiel

Het nieuwe systeem heeft de naam Mijn Burgerprofiel gekregen en draait momenteel al in een proefversie. Concreet gaat het om een soort kluis waarin iedere burger binnenkort gemakkelijk zijn eigen documenten kan beheren. Dat kan gaan van bankrekeningnummers waarop premies mogen gestort worden, tot identiteitsdocumenten, bankattesten, certificaten en ga zo maar door. Zeg maar één centraal punt van waaruit de hele overheid en burger gebruik kan maken.

Ook bedrijven zullen Solid kunnen gebruiken. Zo kan een bouwbedrijf Solid bijvoorbeeld gebruiken voor attesten en een boekhoudkantoor om certificaten en ID’s op te slaan. Tim Berners-Lee liet al weten heel blij te zijn met het Vlaamse project. “Jullie hebben het begrepen”, zou hij gezegd hebben.

1 REACTIE

  1. Rare naam…de naam Mijn Burgerprofiel om dan te lezen “Zeg maar één centraal punt van waaruit de hele overheid en burger gebruik kan maken”. Betere naam zou zijn Mijn voor alleman Burgerprofiel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here