Amazon Web Services AWS
Afbeelding: Amazon (AWS)

De Europese Commissie heeft gekozen voor de technologie van AWS om zijn digitale strategie in COVID-19-tijden te versterken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Europese Commissie is de uitvoerende tak van de Europese Unie (EU), verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de EU. De Commissie heeft de afgelopen jaren een ‘cloud-first’-beleid voor haar IT-systemen ingevoerd om sneller te innoveren en meer digitale diensten te leveren om de EU-burgers beter van dienst te zijn


Gedurende de crisis heeft de Commissie de technologie van Amazon Web Services (AWS) gebruikt om de continuïteit van sommige van haar diensten te waarborgen, zoals het bieden van veilige toegang tot essentiële informatie aan burgers.

Versnellen van digitale strategie

Voordat de COVID-19-crisis begon, had de Commissie al een digitale strategie aangenomen om de dagelijkse werkzaamheden sneller en efficiënter te maken.
De pandemie heeft de waarde van deze strategie aangetoond waarbij het belang van voorbereiding en flexibiliteit in een snel evoluerende situatie benadrukt wordt. Ook heeft dit de noodzaak van het gebruik van digitale processen, zoals e-handtekeningen, in het werk van de Commissie versneld.  

Dankzij de cloud kon de EC de meeste van deze processen snel door de hele organisatie implementeren. De bestaande digitale- en cloudstrategie stelde de Commissie in staat om tijdig te reageren op de uitdagingen van de pandemie waarbij tegelijkertijd de digitale transformatie gecontinueerd kon worden door middel van veerkrachtige en robuuste IT-systemen.

Thuiswerken mogelijk maken voor ontwikkelaars

De Commissie heeft meer dan 32,000 werknemers waaronder meer dan 3,000 ontwikkelaars. Toen de COVID-19-crisis begon, duurde het maar een paar dagen voordat velen van hen op afstand konden werken.


Om continuïteit te waarborgen voor de ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en het onderhoud van digitale bedrijfsoplossingen op gebieden zoals besluitvorming van bedrijven, documentbeheer, financieel beheer, marktonderzoek en ondersteunende diensten aan burgers en bedrijven in de EU, heeft de Commissie besloten het initiatief ‘Service for Developers’ op te schalen.


Service for Developers is een virtuele desktopservice waarmee ontwikkelaars vanuit huis in de cloud kunnen werken om applicaties te bouwen en te onderhouden. De eerste versie van dit ‘thuiswerken’-pakket voor ontwikkelaars is gebouwd op AWS, om de desktoplevering te vereenvoudigen en gegevensbeveiliging te garanderen.


Door toegang te hebben tot deze service, kunnen de ontwikkelaars van de Commissie zelfstandige werkstations gebruiken in een veilige en flexibele omgeving vanuit hun huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here